ápr 4, 2018

#Gimex25 1.



Image

25 év az emberiség történetében epizód, az ember életében korszak, egy vállalkozás működésében történelem. A GIMEX-Hidraulika Kft. 2018-ban ünnepli negyed évszázados jubileumi születésnapját. Hogy mi minden történt a nagyvilágban és a Gimex háza táján az elmúlt 25 évben, újonnan induló 5x5 sorozatunkban mutatjuk meg olvasónknak!

 


Görcs Imre munka közben

 

1993 

Ez az év a Gimex-Hidraulika Kft. életében jelentős szerepet töltött be, hisz Görcs Imre családja, üzleti kapcsolatai, szaktudása és egy írógép segítségével ekkor alapította meg vállalkozását.

Számos történésről lehet még ismerős ez az év. 1993-ban került a filmvászonra Steven Spielberg nagy sikerű filmje, a Jurassic Park. Megválasztották az Amerikai Egyesült Államok 42. elnökét Bill Clintont, Európában pedig Csehszlovákia felbomlásával létrejött Csehország és Szlovákia. Ma már nehéz lenne elképzelni, de ekkorra fejlesztették ki a világ első grafikus web-böngészőjét, mely a Mosaic nevet viselte. Augusztusban megrendezésre került az első SZIGET Fesztivál, akkor még Diáksziget Fesztivál néven.

 


Adyvárosi paneliroda

 

1994

Egy új kezdeményezésnek egy stabil bázisra is szüksége van, 1994-ben Görcs Imre aláírta az első irodabérleti szerződést.

Ennek az évnek híres szülötte Mancs, a mentőkutya, aki több mint 100 ember életét mentette meg. Michael Schumacher ekkor szerezte meg első világbajnoki címét.  A filmipar ismét előrukkolt egy világsikerrel, ezúttal a Forrest Gumpot üdvözölhettük a vásznon.

 


Ilyen volt az első műhely

 

1995

A kereskedelmi tevékenység fejlődése beindította a műhelymunkákat is, így 1995-ben megnyílt a Gimex első műhelye.

Történelem, kultúra, informatika mind belefértek ebbe az évbe. Ekkor volt 50 éve, hogy véget értek a II. világháború borzalmai. Az Aggteleki cseppkőbarlangot a világörökség részének nyilvánították. A ma is ismert Java programozási nyelv ebben az évben tört be a köztudatba, és vált a legnépszerűbb programozási nyelvvé.  A filmipar ezúttal a világűrben kereste siker sztoriját, és meg is találta az Apolló 13 történetében.

 


Tápegységszerelés, 1998

 

1996

1996-ra aktívan működött a Gimex kereskedelmi tevékenysége, mely a műhelymunkákkal kiegészülve fogadta a kihívásokat. Új szolgáltatásként indult meg a munkahengerek gyártása, ezen projektek felelőse pedig a Gimex első mérnöke lett.

Magyarországon újabb turisztikai és kulturális helyszín nyitotta meg kapuit, az ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark, a restaurált Feszty-körképpel. Japánban bemutatásra került a kor legjobb konzolja, a Nintendo 64 játék. Talán 1996 legnagyobb sztárja Dolly a bárány volt, aki az első sikeresen klónozott emlős. Kedvenc filmünk az évből: A függetlenség napja.

 


Szaküzlet a kezdetekben

 

1997

1997-ben a Gimex megnyitotta hidraulika szaküzletét, ezzel termékei szélesebb körben elérhetővé váltak a vásárlók részére.

Ez az év a magyar televíziózás fordulópontja volt, megkezdték a kereskedelmi televíziók adásukat. ’97 leghíresebb filmje a Titanic volt, leghíresebb könyve pedig J. K. Rowling első Harry Potter írása. A Mars-kutatás egyik legsikeresebb űrszondája, a Mars Pathfinder útra indítása is ehhez az évhez köthető.

 

>> Klikk a #Gimex25 5. részéhez!
>> Klikk a #Gimex25 4. részéhez!
>> Klikk a #Gimex25 3. részéhez!
>> Klikk a #Gimex25 2. részéhez!

Galéria (7 kép)

© A honlap tartalmának, vagy részleteinek felhasználása a GIMEX-HIDRAULIKA Kft. jóváhagyása nélkül nem engedélyezett.

X-Meditor Kft.