máj 2, 2018

#Gimex25 2.



Image

25 év az emberiség történetében epizód, az ember életében korszak, egy vállalkozás működésében történelem. A GIMEX-Hidraulika Kft. 2018-ban ünnepli negyed évszázados jubileumi születésnapját. Hogy mi minden történt a nagyvilágban és a Gimex háza táján az elmúlt 25 évben, újonnan induló 5x5 sorozatunkban mutatjuk be.

 


Első műhelykocsi

 

1998

Az ekkor 5 éve működő Gimex folyamatosan bővült, sor került az első műhelyfőnök és az első hidraulikaszerelő felvételére. A műhelytevékenység beindulásával a cég megvette első műhely kocsiját, egy Ford Transitot.

Magyarországon ez év októberében indult el a Barátok közt című szappanopera, amikor még Berényi Miklós is dúsabb hajkoronával bírt. smileyA filmvásznon ekkor köszöntött minket a Ryan közlegény megmentése, Steven Spielberg rendezésében. Érdekességként: Spielberg minden színészt katonai táborba küldött, kivéve Matt Damont, hogy a többi szereplő valóban utálja Ryant. Az év világeseménye, hogy a Zarja modul pályára állításával kezdetét veszi a Nemzetközi Űrállomás építése, amely az űrkutatás történelmének máig legnagyobb és legdrágább (150 milliárd USD) űreszköze.
 

Első villástargonca
Első villástargonca

 

1999

A növekvő vevői igények megkövetelték az anyagmozgatás gyorsaságát, így került megvételre a Gimex első villástargoncája.

Ekkor csatlakozott Magyarország a NATO-hoz, de talán az év hazai szenzációja mégis a teljes napfogyatkozás volt. A következő ilyen jelenségre sajnos 2081-ig kell várnunk. Napra pontosan december 30-án szűnt meg a Szomszédok című teleregény, amit 1987 óta  játszott a Magyar Televízió. Érdekesség, hogy a sorozatban általában mindig csütörtök van, mivel a készítők eredetileg csütörtöki sugárzásra szánták.
 

ROEMHELD, egy kapcsolat kezdetén
Roemheld, egy kapcsolat kezdetén

 

2000

Az immáron 10 főre bővült Gimex elnyerte a német Roemheld-Hilma-Stark munkadarab befogástechnikai piacvezető vállalat bizalmát, és szerződéses hazai forgalmazóként bekapcsolódott az autóipar és nagysorozatú alkatrészgyártás vérkeringésébe.

14. országként, Magyarországon is elindul a Legyen Ön is Milliomos! című vetélkedő. Ekkor érkezik meg a Nemzetközi Űrállomásra az első állandó személyzet, amit azóta is folyamatosan laknak. Az ezredfordulóra jósolták a számítástechnikai „armageddont”, ám a digitális világvége végül elmaradt. yes
 

Gimex, mint elsőbálozó a Mach-Techen
Gimex, mint elsőbálozó a Mach-Techen

 

2001

A Gimex először vesz részt a Hunexpo Vásárközpontban megrendezett Mach-Tech kiállításon. Azóta a részvétel folyamatos, hiszen az esemény jó alkalom partnereink személyes megismerésére.

Itthon két jelentős esemény volt ebben az évben: elindul a magyar Wikipédia nulladik változata, valamint az UNESCO felveszi Világörökségi Listájára a Fertő tavat. Ekkor kerül a mozikba A Gyűrűk Ura: A Gyűrű Szövetsége című film, Peter Jackson rendezésében. Szeptember 11-én tragédia rázza meg a világot, terrortámadás éri New Yorkot, két eltérített utasszállító repülőgép csapódik a World Trade Center ikertornyaiba.
 


Tömlőgyártás elindulása

 

2002

Igazodva a partnerek igényeihez a Gimex bővíti szolgáltatásai körét, és beindítja a tömlőgyártást. Ebben az évben kerül bevezetésre az ISO 9001/2000 minőség tanúsítvány.

Ebben az évben Győr elnyeri az egyetemi város címet, és a korábbi műszaki főiskola Széchenyi István Egyetem néven működik tovább. Óriási magyar sikernek örülhettünk, hiszen Kertész Imre (1929-2016) Sorstalanság című művéért irodalmi Nobel-díjat kapott. További hazai elismerés volt, hogy a Tokaj-hegyaljai borvidéket az UNESCO felvette Világörökségi Listájára. Ekkor kerül készpénzes forgalomba az euró, az Európai Unió hivatalos valutája és a Csillagok háborúja rajongók örömére bemutatták a sorozat második részét, A klónok támadását.

 

>> Klikk a  #Gimex25 5. részéhez!
>> Klikk a  #Gimex25 4. részéhez!
>> Klikk a  #Gimex25 3. részéhez!
>> Klikk a  #Gimex25 1. részéhez!

Galéria (7 kép)

© A honlap tartalmának, vagy részleteinek felhasználása a GIMEX-HIDRAULIKA Kft. jóváhagyása nélkül nem engedélyezett.

X-Meditor Kft.