jún 14, 2018

#Gimex25 3.



Image

25 év az emberiség történetében epizód, az ember életében korszak, egy vállalkozás működésében történelem. A GIMEX-Hidraulika Kft. 2018-ban ünnepli negyed évszázados jubileumi születésnapját. Hogy mi minden történt a nagyvilágban és a Gimex háza táján az elmúlt 25 évben, 5x5 sorozatunkban mutatjuk be.

 


10. születésnap


2003

A Gimex ekkor ünnepelte fennállásának 10. évfordulóját. A képen az alapító Görcs Imre (1949-2015) és édesanyja özv. Görcs Imréné, Teri néni látható.

Ebben az évben indul el a Wikipédia magyar nyelvű változata, valamint megrendezésre kerül az első Múzeumok Éjszakája elnevezésű kulturális program. II. János Pál pápa ekkor avatja boldoggá kalkuttai Teréz anyát negyed millió zarándok jelenlétében. Amerikában megjelenik Dan Brown nagysikerű regénye A Da Vinci-kód, ami új fogalmat teremtve létrehozta a „Da Vinci turisták” körét, akik tömegével indultak el a regény helyszíneire.

 


Országjárás a ROEMHELD-STARK demobusszal


2004

Országjáró előadás-sorozat a magyar műszaki egyetemeknek, a német Roemheld-Stark demobusszal.

Május 1-jén Magyarország, 9 másik országgal együtt csatlakozik az Európai Unióhoz. Ez év augusztusában kerül megrendezésre Athénban a nyári olimpia, ahonnan vízilabda válogatottunk arany éremmel térhetett haza. A Spirit (MER-A) szondája 2004 év elején landolt a Marson, és összességében közel hét évet dolgozott a bolygó felszínén. Az év siker filmje A Holnapután, aminek már az előzetese is nagy érdeklődést keltett.

 


HAINBUCH tokmányok és befogók


2005

Új termékek forgalmazása, megjelennek a Hainbuch tokmányok és befogók. A Hainbuch mai napig is a cég egyik legsikeresebb termékcsoportja.

Ez év áprilisában 21 óra 37 perckor meghal II. János Pál pápa. Ugyanebben a hónapban kerül sor Károly walesi -herceg második esküvőjére, feleségül veszi Camilla Parker Bowles-t. 2005-ben Angela Merkelt választják hivatalosan Németország kancellárjává és ekkor köszönthettük a mozikban a Madagaszkár-sorozat első részét.

 


Selyem utca


2006

Üdv Selyem utca! A Gimex tizennegyedik évében végre saját telephelyet tudhatott magáénak a Selyem utcában, ahol a vállalat jelenleg is tevékenykedik.

Magyarországon bemutatják az 1956-os forradalom 50. évfordulójára készített Szabadság, szerelem című filmet. Hosszan tartó betegség után elhunyt a futballtörténet egyik legnagyobb alakja Puskás Ferenc, a Budapest Honvéd és a Real Madrid labdarúgója. Év végén,  Michael Schumacher a Forma-1 hétszeres világbajnoka bejelenti visszavonulását.

 


Esztergapad


2007

Hagyományos esztergapaddal és marógéppel bővült a Gimex gépparkja.

Ebben az évben kerül sor Charles Simonyi űrrepülésére.  Második magyarként kétszer is járt a világűrben. Ő volt a Nemzetközi Űrállomás eddigi ötödik és hetedik űrturista-látogatója. Hivatalosan megjelenik a Windows Vista, valamint kiadják a Harry Potter-sorozat utolsó kötetét.

 

​>> Klikk a #Gimex25 5. részéhez!
​>> Klikk a #Gimex25 4. részéhez!
>> Klikk a #Gimex25 2. részéhez!
>> Klikk a #Gimex25 1. részéhez!

Galéria (5 kép)

© A honlap tartalmának, vagy részleteinek felhasználása a GIMEX-HIDRAULIKA Kft. jóváhagyása nélkül nem engedélyezett.

X-Meditor Kft.