júl 25, 2018

#Gimex25 4.



Image

25 év az emberiség történetében epizód, az ember életében korszak, egy vállalkozás működésében történelem. A GIMEX-Hidraulika Kft. 2018-ban ünnepli negyed évszázados jubileumi születésnapját. Hogy mi minden történt a nagyvilágban és a Gimex háza táján az elmúlt 25 évben, 5x5 sorozatunkban mutatjuk be.

 


Kamarai emléklap


2008

A másfél évtizedes születésnap alkalmából a Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Kamarai emléklapot adott át a Gimexnek.

Hihetetlen, de már 10 éve facebookozunk Magyarországon, ugyanis 2008-ban indult a Facebook magyar nyelvű változata.surprise A nyári olimpiának ezúttal Peking adott helyszínt, ahonnan a magyar férfi vízilabda válogatott harmadszor is arannyal tért haza. Amerika megválasztotta  44. elnökét Barack Obamát, akit ugyanebben az évben a Time az „év emberének” választott. 

 


Görcs Imre és lánya, Görcs Annamária


2009

A gazdasági válság átvészelésének időszaka. A fő cél a munkahelyek megtartása volt. Szerencsére a Gimex szakértelmére ekkor is szükség van, főként szerviz munka terén.

A Magyar Nemzeti Bank kibocsátja az új 200 forintos címletű érmét. Mintegy 40 országban megjelenik a H1N1 típusú influenzavírus, amelyben két hónap alatt majdnem 9000 ember fertőződött meg. Ekkor volt a normandiai partraszállás 65. és a berlini fal leomlásának 20. évfordulója. 

 


Kisalföld Presztízs-díj


2010

Beért a sokéves munka: a Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara ajánlásával a Gimex nyerte a Kisalföld Presztízs-díj „Az év kisvállalkozásának” járó díját. 

Essen és Isztambul mellett Pécs lett Európa kulturális fővárosa. Ez év őszén történt az ajkai vörösiszap-katasztrófa. Ekkor adták át a világ legmagasabb épületét a Kalifa-tornyot (828 méter), amelynek magasságát máig nem sikerült túlszárnyalni. Forma–1-es világbajnoki címet nyer Sabastian Vettel a Red Bull csapattal. Az év sikerfilmje a Gru volt, ekkor találkozhattunk először a ma már híres minyonokkal. 

 


Jubileumi emléktábla a Roemheldtől


2011

A piacvezető német Roemheld befogástechnikai vállalat  és a Gimex közös együttműködésének 10 éves jubileuma.

Házasságot köt Vilmos brit királyi herceg és Kate Middleton a londoni westminsteri apátságban. Az esküvőre 1900 vendég volt hivatalos és mintegy 2 milliárd ember követte a ceremóniát a képernyők előtt.  Ebben az évben történt a Fukusimai atomerőmű-baleset, amikor egy földrengés hatására az erőműből nagy mennyiségben kijutott radioaktív anyagok több tíz kilométeres távolságig beszennyezték a környezetet. 

 


A Roemheld ankét előadói


2012

Az egy híján 20 éves cég életében ekkorra már megerősödtek a nemzetközi kapcsolatok, valamint megkezdődött a vállalatirányítási rendszer bevezetése. 

A MALÉV utolsó repülésének éve. A légitársaság 33 országban képviseltette magát, és két évvel megszűnése előtt elnyerte a  legjobb kelet-európai légitársaságnak járó World Airline Awards díjat.sad Ekkor volt a Titanic elsüllyedésének 100. évfordulója, és ugyanebben az évben 39 km-es rekordmagasságból ugrik le Felix Baumgartner osztrák ejtőernyős, mutatványával átlépve a hangsebességet. 

 

>> Klikk a #Gimex25 5. részéhez!
>> Klikk a #Gimex25 3. részéhez!
>> Klikk a #Gimex25 2. részéhez!
>> Klikk a #Gimex25 1. részéhez!

 

Galéria (5 kép)

© A honlap tartalmának, vagy részleteinek felhasználása a GIMEX-HIDRAULIKA Kft. jóváhagyása nélkül nem engedélyezett.

X-Meditor Kft.