márc 23, 2023

30 éves a Gimex



Image

„A legalkalmasabb időpont egy fa ültetésére húsz évvel ezelőtt volt.
A második legalkalmasabb időpont most van.” 

közmondás

 

Görcs Annamária ügyvezető-tulajdonos gondolatai a 30. jubileum kapcsán:

A Gimex-jubileum jelképe a fa: nem csupán azért, mert napjainkban kiemelt figyelmet érdemel a természettel való harmónia kialakítása, hanem mert a fákhoz kapcsolódó szimbólumrendszer egyidős az emberiséggel.

A fa gyökérzete a föld alatt található, a törzset a fa szívének nevezik, míg a korona a fa ékköve. Ahhoz, hogy minél terebélyesebb és dúsabb koronát növesszen, a fának erős, szerteágazó, mélyre hatoló gyökerekkel, stabil alapokkal kell rendelkeznie. Az évente keletkezett évgyűrűk között éles határvonal van, melyek magukon viselik a fa történetének lenyomatát. Általuk állapítható meg a fa kora. Minden fa egyetlen aprócska magból hajt ki és lesz akár évszázadok történéseinek szemtanúja.

A Gimex három évtizedes története is egy aprócska mag elvetésével indult egy győri lakás nappalijában, amikor a rendszerváltást követően mindenki vállalkozni kezdett Magyarországon. A cég mikróvállalkozásból szép lassan saját telephellyel rendelkező kisvállalkozássá nőtte ki magát, mind létszámban, mind forgalomban, egyre összetettebb megoldásokkal. Gyökerei megerősödtek, dinamikusabb növekedést is elbírtak már az alapok. A második évtizedet követően azonban komoly kihívással kellett megküzdeni, hogy az újgenerációs csapat az élet által írt forgatókönyv szerint átvegye az elhunyt alapító helyét, és biztosítsa a továbbfejlődést. A visszametszés fontos szerepet játszik a növények életében, a friss hajtások elősegítésében, a jövőbeni bőséges terméshozam reményében. A csapat megújult, a tevékenység új irányokat vett célba.

A harmadik évtized kezdetére a Gimex éppen félúton jár a kisvállalkozásból a középvállalkozássá vezető úton, szerteágazó gyökerekkel, kiterjedt kapcsolatrendszerrel, évről évre erősödő törzzsel, a tapasztalatok számával párhuzamosan sűrűsödő évgyűrűkkel, zöldülő lombkoronával. Közös erővel, újabb magokat elvetve, bizakodón tekintve előre a következő évtizedek kihívásaira, hogy egyszer akár egy egész erdő nőjön ki a földből, amelynek a piciny mag elvetése volt a kezdete.

 

>> Tovább a Mérföldkövekhez

>> Tovább a #Gimex25 1. részéhez

Galéria (30 kép)

© A honlap tartalmának, vagy részleteinek felhasználása a GIMEX-HIDRAULIKA Kft. jóváhagyása nélkül nem engedélyezett.

X-Meditor Kft.