Mérföldkövek

 

 

1993. Írógéppel a nappaliban megalakul a Gimex

A GIMEX-Hidraulika Kft. a rendszerváltás után, az alapító, Görcs Imre (1949-2015) saját lakásában, egyetlen mechanikus írógéppel és egy faxkészülékkel kezdte meg külkereskedelmi tevékenységét. A kezdetben egyszemélyes vállalkozás eredetileg műszaki termékeket importált az országban működő hidraulikus felhasználó és munkahengergyártó cégek részére. Az első mérnök felvételével kezdődött meg a szakosodás a hidraulika. Az ezredfordulóra a kereskedelmi tevékenységet kiegészítve, a szervizműhelyben már javában folyt a munkahengerek és tápegységek egyedi tervezése, gyártása, összeszerelése, beüzemelése, karbantartása.

 

 

2001. Roemheld-csoport termékeinek hivatalos forgalmazása

Az Európai Unióhoz való csatlakozással megnyíltak a határok, begyűrűzött az euró, és vele együtt a világon piacvezetőként számon tartott német Roemheld termékcsoport kizárólagos magyarországi forgalmazási joga. A Roemheld-csoport termékeinek értékesítése új alapokra helyezte a vállalkozást, kiegészítve a hidraulikus tevékenységet a munkadarab befogástechnikával, így a cég a magyar autóipar, valamint a gép- és alkatrészgyártók beszállítójává is vált.

 

 

2006. Első saját telephely

A kezdetekben a cég bérelte az iroda és műhely helyiségeit, a logisztikai és a kommunikáció hatékonyabbá tételéhez, valamint a rentábilis működéshez elengedhetetlenné vált a saját telephely, A vállalkozás az Ipari Park helyett végül Győr nyugati végébe tette át a székhelyét.

 

 

2010. „Az év kisvállalkozása” Kisalföldi Presztízs-díj

„Az év kisvállalkozása” kategóriában vehette át a díjat a Gimex, amelyet a gazdaságban és a közéletben eredményesen szereplő vállalkozásoknak, szervezeteknek ítélnek oda Győr-Moson-Sopron megyében. A Presztízs-díj alapítói azzal a szándékkal hozták létre ezt az elismerési formát, hogy jó példák során át mutassák be, miként lehet sikeres, a közösséget, a környezetet, a régiót, az országot gyarapító gondolatokkal értéket teremteni; munkát adni az embereknek; bevezetni a piacra újító, innovatív termékeket, azokkal üzleti lehetőséget, hasznot teremteni.

 

 

2014. Telephelyfejlesztés

A Gimex telephelye a szomszédos ingatlan megvásárlásával a háromszorosára nőtt (kb 4.500 m2), a háromemeletes főépületben találhatóak az irodák, a hidraulika raktár és a bemutató terem, a régi épület pedig a szerviztevékenységnek és az alapanyagraktárnak ad otthont.

A Magyar Női Karrierfejlesztési Szövetség "A Legjobb Női Munkahely” 2014 I. díjának elnyerése a 250 fő alatt foglalkoztató vállalkozások között.

 

 

2015. Új generáció és Business Superbrands díj

A generációváltást az élet gyorsította fel, ma az alapító lánya és csapata viszi tovább a Gimexet, a régi értékek mentén, az új kihívásokra reagálva.
A „Business Superbrands” díjat Nagy-Britanniában alapította a Brand Council független szervezet elsődlegesen azért, hogy a fogyasztók betekintést kapjanak a legkiválóbb márkák világába, a B2B márkákra koncentráló Business Superbrands program a vállalatok vitathatatlan sikerét jelzi. A kiválasztás során a szervezetek először egy szigorú szakmai és pénzügyi előszűrésen esnek át, ezután egy független szakértőkből álló egyesület hozza meg a végső döntést.
„A Győri Térség Gazdaságért” díj 2015, a Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara posztumusz díja a néhai alapító Görcs Imrének.
A generációváltással és telephelyfejlesztéssel egyidejűleg profiltisztítás és munkafolyamat optimalizálás is lezajlott a Gimexnél.

 

 

2016. Első Magyar Brands díj elnyerése

A díj elismerése annak, hogy a Gimex, mint önálló márka van jelen hazánkban. Egyszerre képes európai értékek mentén működni és közben jó értelemben megőrizni magyarságtudatát. A MagyarBrands program magyar vonatkozású, kiváló márkákat díjaz, amelyek a magyar szellemi munka méltó képviselői hazánkban és határainkon kívül is. A díjat a "Kiváló üzleti márka" kategóriában nyertük el.

 

 

2017. „Roemheld Website Award” 2017 I. díj

A legnagyobb szerződéses beszállítótól kapta meg a Roemheld web-Oszkár-díját a cég a megújított weboldaláért, mint a gyártó magyar forgalmazója. A díjat évente osztják ki közel ötven ország hivatalos disztribútorai között.

 

 

2018. Görcs Imre ösztöndíj megalapítása

A cég alapításának 25. évfordulója alkalmából a „Görcs Imre Díj” megalapítása az alapító emlékére, aki maga is kiemelt jelentőségűnek tekintette a fiatal tehetségek támogatását. Az elismeréssel és az ösztöndíjjal jár egy Lipovics János iparművész által készített bronz emlékplakett is.

 

 

2021. Napelemrendszer és fenntarthatóság

A cégnél kiemelt cél a környezettudatosság és a fenntartható működésre való folyamatos törekvés. 38 kilowattos, 94 darabos napelemrendszer került kiépítésre, amely a telephely két épületének teljes áramfogyasztásunkat fedezi, illetve a szervizépület hűtés-fűtését.

 

 

2022. Rekord év és telekvásárlás

Az éves forgalom meghaladta a nettó 1,5 milliárd Forintot. Ezzel egyidőben a telephelybővítés első lépése közel 2 hektár ipari telek megvétele a Rábca Ipari Parkban, zöldmezős beruházás céljából.

 

 

2023. Harmadik évtized

A céget jellemző, alapvető értékrendet, mint a minőség, rugalmasság és fenntarthatóság, az új generáció is magának vallja, a 21. század kihívásaira is reagálva.

 

 

>>Tovább az Első generációhoz!

>>Tovább az Elismerésekhez!

>>Tovább az Tagságainkhoz!

>>Tovább a Rólunkhoz!

>>Tovább a Termékekhez!

>>Tovább a Kapcsolathoz!

 

 

 

 

© A honlap tartalmának, vagy részleteinek felhasználása a GIMEX-HIDRAULIKA Kft. jóváhagyása nélkül nem engedélyezett.

X-Meditor Kft.