dec 6, 2021

ROEMHELD digitális hidraulikus nyomáskapcsoló



Image

Napjainkban már a bonyolult vagy akár az egyszerű hidraulikus rendszerek nélkülözhetetlen kiegészítő elemei a nyomáskapcsolók. A nyomáskapcsolókkal tudjuk a beállított nyomásértéket ellenőrizni és a kapcsolási pont után a további műveletet folytatni. A digitális nyomáskapcsolókkal szintén, mint a mechanikus kiviteleknél, ellenőrizhető a beállított hidraulika nyomás. Ezáltal a manométer funkcióját is ellátják, mivel vizuálisan látjuk az aktuális nyomás értéket. Így két funkciót is ellát egyben a digitális nyomáskapcsoló és több kapcsolási pont is beállítható az eszközön.

 

A nyomáskapcsolók egy meghatározott nyomásérték elérésekor, vagy túllépése esetén, elektromos kapcsolási parancsot vagy jelet adnak a további munkalépésekhez. A fő alkalmazások a nyomás- és határérték-üzenetek továbbítása nagy kapcsolási pontossággal. A könnyen beállítható digitális nyomáskapcsolók kompakt kivitelben, két kopásmentes tranzisztoros kapcsolókimenettel rendelkeznek. A kapcsolási pontok beállítása két nyomógombbal történik és a négyjegyű digitális kijelző segítségével. A két kimenet kapcsolóállását a kijelző zöld vagy piros háttérvilágítása jelzi. Az adott alkalmazáshoz való optimális alkalmazkodás érdekében a készülék további beállítási paramétereket kínál, például kapcsolási, késleltetési időket és a kimenetek NC / NO funkcióját.

 

Az alábbi képen egy a GIMEX által gyártott hidraulikus tápegység látható 14 db digitális nyomáskapcsolóval, amivel összesen 28 db kapcsolási pont kezelhető le.

 

 

Az NC vagy NO funkció választható és mindkét kimenethez külön beállítható. Beállítható a hiszterézis is. Minden kapcsolási kimenethez beállítható egy kapcsolási és egy visszakapcsolási pont. A kimenet a beállított kapcsolási pont elérésekor kapcsol vissza, és visszakapcsol, ha a beállított visszakapcsolási pontot nem éri el. Kapcsolási és visszakapcsolási késleltetés mindkét kimenethez külön beállítható 99,99 s-ig. Az ablak funkcióval bármilyen nyomástartomány nyomon követhető. Minden kapcsolási kimenethez egy felső és egy alsó kapcsolási érték adható meg, amelyek behatárolják a tartományt. A kimenet átkapcsol, amikor a nyomás eléri ezt a tartományt. E tartomány elhagyásakor, azaz a visszakapcsolási érték elérésekor, a kimenet visszakapcsol. A kapcsolási és visszaállítási értékek közötti terület biztonsági zónát képez, amely megakadályozza a nem kívánt kapcsolási műveleteket. Programozási zár is elérhető a jogosulatlan beállítás elleni védelem aktiválására.

 

Előnyök:

  • minimális méretek,
  • robusztus, rozsdamentes kivitel,
  • két PNP tranzisztoros kapcsolókimenet,
  • egyszerű beállítás 2 nyomógombbal,
  • menü navigáció a VDMA 24574-1 szerint,
  • négy számjegyű digitális kijelző, opcionálisan bar, MPa vagy psi kijelzés,
  • folyamatos nyomás kijelzés,
  • mérési tartomány pontossága ≤ ± 0,5%,
  • többszínű kapcsolási kijelző mindkét kimenethez,
  • sok hasznos kiegészítő funkció.

 

Katalóguslap letöltése.

 

Ha sikerült felkelteni érdeklődésedet olvasd el kapcsolódó szakcikkeink is:

Mire kell figyelnünk egy automatizált hidraulikus megfogó rendszer tervezésénél?

Új elvárások a hidraulikus tápegységekkel szemben.

 

Csonka Szabolcs
értékesítési vezető

 

>> Tovább a Nyomáskapcsoló, -távadó termékoldalára!

>> Árakhoz és határidőkhöz kérje árajánlatunkat!

Galéria (4 kép)

© A honlap tartalmának, vagy részleteinek felhasználása a GIMEX-HIDRAULIKA Kft. jóváhagyása nélkül nem engedélyezett.

X-Meditor Kft.