aug 10, 2020

Új elvárások a hidraulikus tápegységekkel szemben



Image

Az ipar 4.0 terjedésével, a különböző részegységek egymással történő szükséges kommunikációjából adódóan, a hidraulikus tápegységeket is a komplett rendszer központi vezérlésébe szükséges integrálni.​ Számos feladatnál szűkös helyigény mellet a lehető legnagyobb erőkre van szükség. A legmagasabb nyomások előállítására kizárólag a hidraulikus nyomás-előállító egységek, vagyis a tápegységek jöhetnek számításba. Az ipar átalakulásával, a gyártási folyamatok egyre növekvő digitalizációjával a tápegységekre vonatkozó műszaki elvárások is változnak. Mi az egyedi tápegységek tervezését és a teljes hidraulika rendszer kivitelezését is vállaljuk vevői igények alapján.

 

Az ipar fejlődésével, az automatizáció terjedésével a hidraulikus elemek (munkahengerek, szorító-és rögzítőhengerek, támhengerek, stb.) már helyzetérzékelőkkel, levegős és villamos pozíció lekérdező elemekkel, út- és erőmérő kiegészítő egységekkel vannak felszerelve, hogy a lehető legjobb folyamatbiztonság és monitorozás legyen elérhető a felhasználók számára. Ezen megoldások alapján a hidraulikus tápegységeknek is igazodniuk kell az automatizált rendszerekkel szemben támasztott elvárásokhoz. További nagyon fontos szempont, hogy minden állapotról legyen visszacsatolásunk, így a felmerült hibákat minél gyorsabban be tudjuk azonosítani, a karbantartási műveletekkel előre tudjuk tervezni. Azonban továbbra is a legfontosabb cél, hogy a tápegység könnyen kezelhető és felhasználóbarát maradjon.

Alkalmazkodva az új elvárásokhoz, olyan tápegységeket tervezünk és telepítünk, amelyek valamennyi műszaki elvárásra megoldást tudnak nyújtani.

Egyre több alkatrészgyártó gépnél már nem emberek adagolják a munkadarabot, hanem robotok. A robotoknak, amelyeknek kommunikálni kell a szerszámgépekkel is, minden lehetséges információra (nyomásállapot, szorítóelemek pozíciója, munkadarab felfekvése, stb.) szükségük van, hogy egy folyamatbiztos rendszerrel dolgozhassunk. Csak a megfelelő információk birtokában garantálható, hogy ne gyártsunk selejtet, valamint a robot ne ütközhessen bármiféle akadályba. Ezáltal érhetjük el, hogy egy üzembiztos gyártási folyamattal rendelkezzünk.

Bármilyen robotos alkatrész-kiszolgálással rendelkező rendszerről legyen is szó, már nem elegendő önmagában az, hogy a hidraulikus készülékek hidraulika nyomásértékeit figyeljük (szorítás/oldás). A hidraulika nyomás akkor is felépül, ha egy szorítóelem elakad vagy nem megfelelően működik. Ha a robot számára nem tudjuk pontosan visszajelezni, hogy a szorítóelemek valóban szorított vagy oldott állapotban vannak, előfordulhat ütközés, amely akár hosszabb gépállást is eredményezhet. Ezért szükséges olyan szorító és támasztóelemeket kiválasztani már a készülékek tervezése során, amelyek rendelkeznek vagy akár utólag is felruházhatóak pozíciólekérdező elemekkel. Egy munkadarab megfelelő felfekvése szintén elengedhetetlen feltétele a minőségi gyártásnak. A hidraulika nyomásértékek (szorítás/oldás), a munkadarab megfelelő felfekvésének és a szorító- alátámasztó elemek pozíciójának lekérdezésének együttese adja meg az automatizált rendszerek legjobb folyamatbiztonságát. Az előbbiekhez szükséges egységek egyszerűen felszerelhetőek a Gimex által tervezett tápegységekre és könnyen beintegrálhatóak annak villamos vezérlésébe. Így biztosítunk ügyfeleink számára teljesen komplex, kulcsrakész megoldást. A tápegység villamos szekrényén minden fontos folyamat jelzőlámpája megtalálható, amely a felhasználók számára nyújt gyors állapotellenőrzést. A megfelelő nyomásértékek, a felfekvés figyelés, a hengerek pozíciójának állapota mind-mind könnyen szemrevételezhetők a lámpák segítségével, de magába a központi rendszerbe is beköthetők, monitorozhatók.

 

 

A villamos szekrényen továbbá megtalálható a tervszerű karbantartást segítő üzemóra számláló, valamint az olaj feltöltésre- és a szűrőcserére figyelmeztető lámpák. A nyugtázó gomb pedig minden újraindítás és hiba esetén a tápegység újbóli működtetésének a jóváhagyása. Szükség esetén ezen kiegészítő funkciók is az automatizált rendszer központi vezérlésével összeköthetőek és integrálhatóak. Fontos, hogy minden mindennel kommunikáljon és mindenről legyen visszacsatolásunk. A PLC segítségével akár egy tápegységgel több különböző hidraulika rendszer működtetése is megoldható, csak programot kell váltani. Ez nagy rugalmasságot ad a gépek közötti átjárhatóságban.

A hidraulikus- és villamos gyorscsatlakozók használatával a tápegységek könnyen telepíthetőek vagy cserélhetőek. Nem szükséges szakember egy áttelepítéshez vagy cseréhez. A palettázó rendszerek hidraulikus készülékeinél sokszor problémát jelent, hogy a paletták a betöltőállomás után nem rendelkeznek nyomásfigyeléssel. Erre kínál megoldást a vezeték nélküli nyomástávadó, amely szintén tápegységbe integrálható és számos eddig megoldhatatlan problémához nyújt segítséget. Például: egy forgópalettás szerszámgép esetében, amelyen külső tápegységgel működtetjük a készülékeket, eddig nem volt mód arra, hogy a szemrevételezésen kívül pontosan ellenőrizzük a nyomásértékeket, a hidraulikus gyorscsatlakozók lecsatlakozása után. Többször orsótörést is eredményezett a hibaforrás. Erre a problémára is egy kitűnő megoldást jelent a vezeték nélküli nyomástávadó. Segítségével lecsatlakozás után le tudjuk ellenőrizni a nyomásértéket és továbbítani a szerszámgép felé, amellyel egy biztonságosabb gyártási folyamatot tudunk elérni. A tápegységbe történő beintegrálásával egy kompakt, minden igényt kielégítő tápegységet tudunk biztosítani forgópalettás központi hidraulikával nem rendelkező gépek esetében.

 

Gimex tápegységek előnyei:

  • egyszerű, fél- és teljesen automatizált rendszerekhez egyaránt alkalmazható,
  • akár 2000 bar nyomás is elérhető nyomásfokozón keresztül,
  • kulcsrakészen villamos vezérléssel és PLC programírással,
  • kommunikáció lehetősége az adott géppel és/vagy robot interfésszel,
  • pneumatikus munkadarab felfekvés figyelés integrálása a tápegységbe,
  • szorító- és alátámasztó elemek pneumatikus és/vagy villamos pozíciójának lekérdezése a tápegységbe integrálva,
  • vezeték nélküli nyomástávadó rendszer integrálása a tápegységbe,
  • minden szükséges állapotról visszacsatolás és jelzőlámpákon történő szemrevételezés (nyomás, munkadarab felfekvés, szorítóelemek szorítási- és oldási pozíciója stb.),
  • tápegység védelmét szolgáló elemekkel felszerelve (max. nyomásfigyelés, motor hővédelem, olajszint figyelés, olajhőmérséklet figyelés, villanymotor forgásirány védelem, szűrőcsere figyelmeztetés, olajfeltöltés figyelmeztetés),
  • egyszerű és gyors karbantartás a kompakt kialakításnak köszönhetően,
  • tervszerű karbantartás az üzemóra számlálóval,
  • szabványos elemek által gyors alkatrész utánpótlás a Gimex raktáráról,
  • komplett kivitelezés, tervezéstől a beüzemelésig a hidraulika rendszer kiépítésével,
  • szervíz támogatás.

 

Felhasználási területek:

  • szerszámgépek hidraulikus készülékeinek működtetésére,
  • esztergagépek húzóhengereinek és szegnyergeinek működtetésére,
  • fröccsöntő- és lemezalakító gépek szerszámrögzítő elemeinek működtetésére,
  • présgépek munkahengereinek működtetésére,
  • egyedi célgépek hidraulika elemeinek működtetésére (pl.: hajlító gépek, emelő egységek stb.),
  • mobil és egyéb hidraulikus alkalmazásoknál.

 

Csonka Szabolcs
értékesítési vezető

 

>> Árakhoz és határidőkhöz kérje árajánlatunkat!

>> Tovább a Gimex tápegység termékoldalára!

Galéria (7 kép)

© A honlap tartalmának, vagy részleteinek felhasználása a GIMEX-HIDRAULIKA Kft. jóváhagyása nélkül nem engedélyezett.

X-Meditor Kft.