márc 18, 2024

HAINBUCH tokmány gyorscsere rendszerek



Image

Kifogástalan Befogástechnika: Tokmánycsere, tokmányszállítás, tokmánytárolás

Kis- és közép szériás alkatrészgyártás átalakulásával a cégeknek lépést kell tartaniuk a változásokkal. Fontos, hogy képesek legyenek alkalmazkodni a megújuló helyzetekhez és a változó igények kiszolgálásához. A HAINBUCH a megrendelésekhez igazodó gyors reagáláshoz és a problémamentes gyártási folyamatokhoz fejlesztette ki a centroteX S standardizált tokmány gyorscsere rendszerét. Az új fejlesztésű Handling Line tokmány mozgató kocsival kiegészülve a centroteX S által biztosított villámgyors tokmánycserén kívül, a tokmányok mozgatása, a tokmányok szállítása és a tokmányok tárolása is egyszerűsödik.

 

CentroteX S a standardizált tokmány gyorscsere rendszer

A centroteX S gyorscserélő rendszerének használatával tovább csökkenthető a tokmányok és befogó-eszközök csereideje, kisebb orsócsatlakozással rendelkező szerszámgépek esetében is. A kompakt kialakítás mellett még rövidebb idő alatt igazodhatunk a vevői igényekhez, amellyel teljes rugalmasság mellett használhatjuk különböző tokmányainkat és befogóeszközeinket esztergagépeken, megmunkálóközpontokon, köszörűgépeken vagy akár egyedi célgépek esetén is.

 

 

A gyorscserélő rendszerre való beruházás akár fél év alatt megtérül, hiszen a befogókészülékek gyors cseréjével sok időt takaríthatunk meg. A felszabadult munkaórák számát figyelembe véve az adott év végére több 8 munkaórás műszakot spórolhatunk meg. Az egyszerű átszerelési folyamatoknak köszönhetően az átszerelések ideje pontosan meghatározhatóak és kalkulálhatóvá vállnak a mellékidők.

A centroteX S rendszer további előnye, hogy elegendő egy csavart működtetni a gépoldali és készülékoldali csatlakozó rögzítésére, így még több beállítási időt takarítunk meg. Alacsony meghúzási nyomaték és ergonomikus működtetés mellett, még gyorsabban cserélhetjük le befogó eszközeinket, mindezt ≤0,003 ismétlési pontosság mellett. Egy perc alatt lecserélhetjük 3- vagy 4-pofás tokmányainkat egy TOPlus szorítópatronos vagy egy MAXXOS szorítótüskés megfogóra. Az orsóáteresztés 52 mm-ig biztosított a centroteX S rendszer használata esetében. A ø224 mm-es átmérőnek köszönhetően a centroteX S egy ideális gyorscserélő rendszer a kis munkaterületű gépek esetében.

 

centroteX S rendszer

 

Tokmány csere kevesebb, mint egy perc alatt!

  • csak egy radiális rögzítő-csavar használata szükséges,
  • alkalmas A2-5, A2-6, ø140 és ø170 illesztéssel rendelkező géporsókhoz,
  • pontosság ≤ 0,003 mm - beállítás nélkül,
  • ergonomikus és egyszerű kezelés,
  • érzéketlen a szennyeződésekre.

 

Handling Line kocsi

 

Handling Line kocsi

 

Hatékony és ügyes, ilyennek kell lennie a gyártási folyamatnak az elejétől a végéig. Nem mindig elég, ha „csak” egy kiváló tokmány gyorscserélő megoldással rendelkezünk. A HAINBUCH Handling Line segítségével egyszerűen és gyorsan beállíthatja a megfelelő szorítóeszközt a szerszámgépén és biztonságosan tárolhatja a használaton kívül lévő tokmányait. Ez konkrétan azt jelenti, hogy a befogóeszközöket szakszerűen és tisztán tudja tárolni a raklapra helyezhető speciális szorítóeszköztartókkal, rögzítőkeretekkel és burkolattal. Ezzel megelőzhető a szennyeződések kialakulása a szorítóeszközöknél, ami feltétele a tokmányok pontosságának garantálására. A HAINBUCH Handling Line rendszer egyben egy kézi emelő béka és egy kinyitható darurendszer. Könnyen mozgatható és kis helyigénnyel rendelkezik. A béka és a darurendszer egy olyan keretre van elhelyezve, amelyen a tároló raklapok helye van kialakítva. A tároló polcról egyszerűen felhelyezhető a Handling Line kocsira az a raklap, amelyben a cserélendő tokmány van elhelyezve. A darurendszer egy elektromos működtetésű kézi kezelővel ellátott egység, amelynek áramellátását akkumulátor biztosítja, ezáltal nem szükséges a szerszámgép mellett kialakított áramforrás sem. A HAINBUCH Handling Line rendszer használata különösen felértékelődik olyan üzemekben, ahol nincs kiépítve darurendszer vagy nehezen hozzáférhető helyen van szerszámgépünk. A tokmányszerelésre fordított idő a Handling Line kocsival felgyorsul és ergonómiai szempontból sokkal könnyebb lesz a szerelés folyamata. A Handling Line rendszer biztosítja a tokmányok és különböző befogóeszközök hosszú élettartamát, a rugalmas használatot, megkönnyíti a munkát, valamint időt és ezzel költséget takarít meg. A rendszer további előnye, hogy akár később is bővíthető és a már HAINBUCH centroteX gyorscsere rendszerrel rendelkező felhasználók számára tovább gyorsítja a tokmányok csere idejét, egyszerűsíti a tokmányok szállítását és tárolását.

 

A szorítóeszközök gyors cseréje, szállítása és tárolása:

  • a szorítóeszközöket a megfelelő tárolás védi a szennyeződésektől,
  • a szorítóeszközök mindig kéznél vannak, könnyen mozgathatóak,
  • rugalmas használat különböző szerszámgépek között,
  • tokmány csere csarnokdaru nélkül is lehetséges.

 

 

monteq cserélő eszköz

Főleg a nehéz tokmányok esetén vagy nehezen hozzáférhető helyeken, ahol nagyobb erőt kell kifejteni a szerelésnél, ami sérüléshez, húzódáshoz vezethet, ott értékelődik fel a monteq eszköz használata. A monteq cserélő eszköz kimondottan a centroteX S és centroteX M rendszerekhez lett tervezve. Minden eleme igazodik a gyors és ergonomikus tokmánycseréhez. A használata nagyon egyszerű. A gyorsrögzítésű csapoknak köszönhetően pillanatok alatt le- és felcsatlakoztathatjuk a monteq készüléket a tokmányunkhoz vagy befogóeszközünkhöz. Ezután azt bármelyik irányba a fogantyúknak köszönhetően egyszerűen forgathatjuk és mozgathatjuk. A tokmány főorsóra történő felhelyezésének és rögzítésének megfelelő pozícióit szimbólumok jelzik.

 

monteq cserekészülék használat közben

 

A HAINBUCH centroteX gyorscsere rendszereivel és Handling Line kocsi kombinációjával garantált a gyors, ergonomikus és biztonságos tokmány csere, tokmány szállítás és tokmány tárolás. Ez a megoldás csomag garantálja a rugalmas alkatrészgyártás legmagasabb szintjét.

 

► Angol katalóguslap letöltése.

 

Csonka Szabolcs
értékesítési vezető

 

>>Tovább a HAINBUCH Handling Line termékoldalára!

>> Árakhoz és határidőkhöz kérje árajánlatunkat!

Galéria (4 kép)

© A honlap tartalmának, vagy részleteinek felhasználása a GIMEX-HIDRAULIKA Kft. jóváhagyása nélkül nem engedélyezett.

X-Meditor Kft.