febr 27, 2024

Társadalmi felelősségvállalás (CSR) - Nemcsak a nagyoké a főszerep



Image

Egy korty üzlet – Kamarai üzleti reggelin CSR témában 50 győri kkv körében kutató dr. habil. Reisinger Adrienn előadásához, mint Best Practice/Jó példa a GIMEX-Hidraulika Kft. ügyvezetői Görcs Annamária és Görcsné dr. Muzsai Viktória beszéltek arról, mit jelent a 30 éves cég számára a CSR. Az üzleti reggeli zárásaként Juhász Adél 9 éves balettnövendék, a Grácia Művészeti Alapfokú Iskola tanulója, legújabb és legfiatalabb támogatottunk, mutatta be szólótáncát.

 

„Mindenkinek jól kell járnia.” mottó szolgált alapul a cégalapító Görcs Imre CSR területen tett első lépéseihez, nevezetesen az alig 3 éves cég jelentős összeggel járult hozzá a győri Baross (sétáló) utca 1996/97-es felújításához. A Szent György szobor előtt, az első gránittáblára vésve látható a cég neve. A Gimex kezdetektől elkötelezett adományozója - alapítója szülőfalujának - Kónynak: magánadományokon kívül a cég járult hozzá a kónyi faluház kerítéséhez, később a győri Ady-iskola udvarának megújításához. Az ezredforduló táján támogatója, aktív résztvevője a jótékonysági báloknak, rendezvényeknek, árveréseknek (Rotary-Lions-Kantharosz).

Belső CSR-tevékenységként a növekvő üzleti feladatok és dolgozói létszám komfortosabb épület/technikai fejlesztéseket igényelt és lépett meg, beleértve a saját telephely, és a munkahelyek fejlesztését, a munkatársak folyamatos szakmai, idegennyelvi képzését, a közösséget formáló céges rendezvények szervezését. Az új évezred első évtizede is sok új lehetőséget hozott. Jó kapcsolatot építettünk ki a győri Széchenyi Egyetem műszaki-mérnöki, később HR és közgazdasági karával, az Arrabona Racing Team csapatával, a győri szakképző iskolákkal. Több évtizedes az együttműködés a GYMSM KIK kamarával, félévente céglátogatáson fogadjuk a „Kamara a vállalkozásokért” tárgy hallgatóit.

2010-es évekre datálható a cég művészetek és kultúra-támogató tevékenysége: a Győri Balett és a Győri Filharmonikus Zenekar előadásai mellett az Art World Hungary Egyesület, és képzőművészek kiállításait, aukcióit menedzseltük, miközben a hátrányos helyzetű tanulókat is támogattuk, itthon és külföldön (Győri Tanoda és Afrikáért Alapítvány) technikai, eszközökkel, pénzadománnyal. 2023. júniusában és karácsonyán fiatal balettnövendékek színházi fellépését, a Diótörő című kétszer is teltházas balett előadását támogattuk, 2024-ben egy tehetséges 9 éves balettnövendék országos és világbajnokságon való részvételhez járulunk hozzá. Ezek a tevékenységek érzékenyítően hatnak a munkatársak aktivitására, önkéntes adománygyűjtési hajlandóságára, a környezetünkben rászoruló tehetségek észrevételére.

2018-ban 25 éves cégként - Kóny polgármesterével, egyeztetve - megalapítottuk a Görcs Imre-díjat, amely 17-25 éves kónyi fiatalok számára tanulmányaik és/pályakezdésük támogatására szolgál. Szobrászművész által készített plakett és egyszeri ösztöndíj átadására a falu adventi ünnepségén került sor 5 alkalommal. 2023-ban a község 63 éve alapított és ma is aktív Erkel Ferenc Énekkara és az 5 éve működő - a kónyi verbunkot, mint megyerikumot éltető - Kónyi Hagyományőrző és Kulturális Egyesülete kapta a díjat és az emelt összegű támogatást.

Időközben a Gimex maga is több kitüntetést kapott: Kisalföldi Presztízs-Díj, országosan a Legjobb női munkahely, Business Superbrands és MagyarBrands-díj, a GYMSM KIK Kamara 25. és 30. éves oklevele, külföldi partnerek Top-díjai.

A 30 éve alapított cég kiemelt figyelmet fordít a munkatársak érdekeinek, munkafeltételeinek folyamatos fejlesztésére, 2021-ben 100 napelemet szereltünk fel, 2023-ban környezetbarát gépkocsipark – csere történt, miközben a telephely szépítésén (régi épület bontása, parkosítás stb.) is munkálkodunk, mindezt önerőből. Többféle cafeteria-rendszert működtetünk. A 30. jubileumi év tiszteletére Ad Honorem Gimex-tiszteletdíjat alapítottunk a 10-15-20 éve cégünknél dolgozó munkatársaknak.

 

„Hiszünk benne, hogy a szorgalom, a folyamatos tanulás, hosszú távú korrekt üzletfilozófia és az alázatos szakmaszeretet végül meghozzák az eredményt.” Görcs Imre, alapító

 

 

>> Tovább a Rólunkhoz!

>> Tovább a Mérföldkövekhez!

Galéria (18 kép)

© A honlap tartalmának, vagy részleteinek felhasználása a GIMEX-HIDRAULIKA Kft. jóváhagyása nélkül nem engedélyezett.

X-Meditor Kft.