dec 19, 2023

Átadásra került hatodszorra is Görcs Imre-díj



Image

A korábbi évekhez hasonlóan 2023-ban is átadásra került a Görcs Imre-díj. Az idén a kuratórium javaslatára két egyesület kapta a díjat, akik a falu életében és hírnevében, valamint a hagyományai megőrzésében kiemelkedő szerepet játszanak.

 

A GIMEX-Hidraulika Kft. 2018 óta a néhai alapító és tulajdonos Görcs Imre emlékére ösztöndíjjal támogatja a 17 és 25 év közötti kónyi fiatalokat, akik kiváló tanulmányi eredmény mellett aktívan részt vesznek a falu életében, felsőoktatásban tanulnak vagy pályakezdők. A korábbi évektől eltérően idén cégünk 30 éves jubileuma alkalmából két egyesület támogatása mellett döntött a kuratórium.

A támogatást 2023-ban az Erkel Ferenc Énekkar és a Kónyi Hagyományőrző és Kulturális Egyesület vehette át. A díjat a kónyi adventi ünnepségen Görcs Annamária és Görcsné Dr. Muzsai Viktória, a GIMEX-Hidraulika Kft. tulajdonosai, valamint Aller Imre, Kóny község polgármestere és Lipovics János a bronzplakett készítője adták át.

Az Erkel Ferenc Énekkar 63 éve részese a falu „életének”. Az énekkar előadásain népdalok, népdal-feldolgozások mellett klasszikus, romantikus világi és egyházi kórusművek, valamint mai magyar és külföldi zeneszerzők művei is fellelhetők. A kórust 1960 óta Veér György karnagy vezeti.

A Kónyi Hagyományőrző és Kulturális Egyesület 2018 nyarán alakult lelkes, hagyományokat tisztelő és ápoló kónyi és környékbeli fiatalokból. Az egyesület elsődleges célja Kóny község, valamint a néptánc (a megyerikummá valt kónyi verbunkos) és népzene hagyományainak ápolása és továbbadása a fiatalabb generációk részére. A tánccsoport nevéhez számos kónyi rendezvény  fűződik, melyek egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek nemcsak Kónyban, hanem környékén is. Az egyesület elnöke: Kiss Miklós.

 

Megtiszteltetés, hogy hozzájárulhatunk e két kónyi egyesület további sikereihez!

 

 

 

>> Tovább a Rólunkhoz!

>> Tovább az Első generációhoz!

Galéria (4 kép)

© A honlap tartalmának, vagy részleteinek felhasználása a GIMEX-HIDRAULIKA Kft. jóváhagyása nélkül nem engedélyezett.

X-Meditor Kft.