nov 23, 2023

GIMEX 30 Jubileumi sorozat 6. rész



Image

Vadász Hajnalka kereskedelmi ügyintézőként a teljes beszerzési import folyamatok lebonyolításáért felel a négyfős back office oszlopos tagjaként, a vevői megrendelések kezelésétől a visszáru- és reklamáció-kezelésig. Szoros együttműködésben dolgozik az értékesítőkkel és a raktárfelelősökkel, fókuszáltan, megoldás-központúan dolgozik. 

 

A GIMEX-Hidraulika Kft-t harminc évvel ezelőtt, 1993-ban alapították Győrben. A kezdetben külkereskedelmi tevékenységet folytató családi mikrovállalkozás az alapító Görcs Imre nappalijából indult. Ma 25 fővel, gépipari elemek B2B értékesítésével és a kapcsolódó szerviztevékenységgel foglalkozik. A generációváltással megújult a cég, ám több munkatársunkat fűzi évtizedes kapcsolat a Gimexhez, akik maguk is szemtanúi voltak a vállalkozás fejlődésének. Jubileumi sorozatunk hatodik részében Vadász Hajnalka kereskedelmi ügyintéző mesél a saját gimexes tapasztalatairól.

 

1. Milyen volt a felvételi elbeszélgetésed? Mire emlékszel?

V. H.: Kifejezetten pozitív élmény volt, Görcs Imrével, a Gimex alapítójával hamar megtaláltuk a közös hangot. Imre hosszasan, alaposan kikérdezett az önéletrajzom alapján, majd hirtelen magyar nyelvről angolra váltott és angolul folytattuk a beszélgetést. Utána megjegyezte, hogy amerikai az akcentusom, mire önkéntelenül is azt válaszoltam, hogy „de az öné is”, ezen jót mosolyogtunk. A hosszú felvételi interjú után Imre megjegyezte viccesen, hogy „mégiscsak megnézem, kit engedek be a cégembe…!”

 

2. Milyen volt az első munkanapod a Gimexnél?

V. H.: 2012. szeptember 17-én kezdtem, az egykori hidraulika szaküzlet import beszerzéseinek hátterét erősítettem. Korábban dolgoztam hasonló területen, de a hidraulika teljesen új volt számomra, képbe kellett kerülnöm. Szerencsére befogadó, segítőkész csapatba kerültem, és bár a kollégáim fiatalabbak voltak nálam, jó légkörben dolgozhattam és sokat tanultam tőlük.

 

3. Hol volt az első helyed/íróasztalod?

V. H.: A régi épületben, a mai műhely helyén, a tárgyalóval szembeni első íróasztal volt az enyém, közel a hidraulika szaküzlethez.

 

 

4. Mi volt az első komoly feladatod, amivel megbíztak?

V. H.: Értékesítő kollégámmal együttműködve az USA-ból egy különleges proporcionális szelep beszerzésének, szállításának, vámolásának teljeskörű lebonyolítása és a vevőnek történő leszállítása. Imre egyébként nagy gondot fordított rá, hogy az új kollégák mihamarabb beletanuljanak a szakma alapjaiba, még az is, aki nem közvetlenül műszaki területen dolgozott, mint én. Emlékszem, kezdetben, amikor délutánonként volt egy kis szabadidőnk, beültünk az irodájába és alapos oktatást kaptunk, hogy ne csak a saját szűk területünket, részfeladatainkat ismerjük.

 

5. Mi a legkedvesebb emléked a Gimexnél?

V. H.: Körülbelül fél éve voltam a cégnél, amikor a Gimex a 20. születésnapját ünnepelte, egy nyári napon, a régi épület udvarán. Igazi jó hangulatú, csapatépítő volt, nekem az első a cégnél. Azóta persze számos közös programon vettem részt és mindegyikről kellemes emlékeket őrzök.

 

6. Mi volt a legnagyobb változás, amelynek szemtanúja voltál?

V. H.: Imre idő előtti, tragikus halála és a cég szervezeti átalakítása, ami az én munkámat is jelentősen érintette. A munkakörök újraosztása, átszervezése, a back office megalakulása és ezzel a befogástechnika és hidraulika üzletágak értékesítési folyamatának összeolvadása után bővült a terület, amivel foglalkoznom kellett. Nagy kihívás volt, de szerencsére szeretek tanulni, élvezem az újdonságokat!

 

 

Folyt. köv.

Vajon ki lesz a következő gimexes, aki legközelebb válaszol a kérdésekre...?

 

>>Tovább a GIMEX 30 Jubileumi sorozat 5. rész

Galéria (16 kép)

© A honlap tartalmának, vagy részleteinek felhasználása a GIMEX-HIDRAULIKA Kft. jóváhagyása nélkül nem engedélyezett.

X-Meditor Kft.