nov 16, 2023

GIMEX 30 Jubileumi sorozat 5. rész



Image

Élete első munkahelye a Gimex Zsebeháziné Fuksz Nóra menedzser asszisztensnek, aki a Gimexnél vált gyakorlati szakemberré, s azóta már a harmadik munkakörben bizonyítja rátermettségét. Munkája nagyon sokrétű, számos feladat tartozik hozzá, a statisztikák készítése, a környezet- és munkavédelemtől az ISO-minősítési folyamat koordinálásáig.

 

A GIMEX-Hidraulika Kft-t harminc évvel ezelőtt, 1993-ban alapították Győrben. A kezdetben külkereskedelmi tevékenységet folytató családi mikrovállalkozás az alapító Görcs Imre nappalijából indult. Ma 25 fővel, gépipari elemek B2B értékesítésével és a kapcsolódó szerviztevékenységgel foglalkozik. A generációváltással megújult a cég, ám több munkatársunkat fűzi évtizedes kapcsolat a Gimexhez, akik maguk is szemtanúi voltak a vállalkozás fejlődésének. Jubileumi sorozatunk ötödik részében Zsebeháziné Fuksz Nóra menedzser asszisztens mesél a saját gimexes tapasztalatairól.

 

1. Milyen volt a felvételi elbeszélgetésed? Mire emlékszel?

Zs. F. N.: 2002. augusztus 21-én volt, egy szerdai napon. Azért is emlékszem ennyire, mert Imre a nemzeti ünnepen telefonált, hogy állásinterjúra hívjon. Akkoriban divat volt, hogy a pályakezdők az újságban hirdettek és kerestek állást. A felvételi beszélgetés jól sikerült, nem számított, hogy tapasztalatlan vagyok, teljes bizalmat szavazott nekem pályakezdőként. Így aztán, bár nem erre számítottam, aznap már kezdtem is, éppen csak hazatelefonáltam édesanyámnak, hogy egyhamar ne várjon haza, úgyhogy belecsöppentem a dolgok sűrűjébe!

 

2. Milyen volt az első munkanapod a Gimexnél?

Zs. F. N.: Nem volt egyszerű, mert az elődöm akkor már nem volt ott, ezért az egyik értékesítéssel foglalkozó kollégám tanított be. Így mélyvízbe kerültem, pályakezdőként szinte minden újdonságnak számított. Első napokban komoly hidraulikai oktatást kaptam, Imrének ugyanis az volt az elve, hogy minden Gimexes munkatársnak tudnia kell - bármilyen területen is dolgozik -, hogy mivel foglalkozik a cég. Szükség is volt rá, hiszen akkoriban mindenki több dologgal foglalkozott, egy kicsit mindenhez érteni kellett. Gyakran például délutánonként tömítéseket csomagoltam az üzletben, de mi vettük fel a telefont, az ügyfelek rendelését, így aztán nekem is képben kellett lennem, tudnom, mi az a krómozott rúd, vagy a hónolt cső. Ebből kifolyólag nem sok időm volt izgulni…  smiley

 

3. Hol volt az első helyed/íróasztalod?

Zs. F. N.: A régi, Mészáros Lőrinc utcai épületben balról a harmadik asztal volt az enyém.

 

4. Mi volt az első komoly feladatod, amivel megbíztak?

Zs. F. N.: Pénzügyesként kezdtem, ami nem nagy, kiugró feladatokat, sokkal inkább folyamatosan ismétlődő tevékenységeket jelentett. Öt évig dolgoztam pénzügyi területen, majd szülési szabadságra mentem, és amikor visszajöttem dolgozni, kereskedelmi ügyintézőként folytattam. Ott már jöttek a kihívások, sok összetett feladat volt. Ma pedig már menedzser-asszisztensként dolgozom. Azért mindenesetre hálás vagyok, hogy az első perctől kezdve mindenki partnerként és teljes értékű kollégaként kezelt.

 

 

5. Mi a legkedvesebb emléked a Gimexnél?

Zs. F. N.: Nehéz egyet kiragadni, a közös összejövetelek, ünnepek mindig nagyon jól sikerülnek.

 

6. Mi volt az a nagy tapasztalat, amelyet a Gimexnél szereztél?

Zs. F. N.: Gyakorlatilag mindent itt tanultam, hiszen ez az első munkahelyem. Itt váltam igazi ”szakemberré”, megtanultam az ügymeneteket, átfogóan beleláttam a cég tevékenységébe. Az egy dolog, amit az iskolában megtanul az ember, de valójában a munkahelyén tudja meg, mit jelent az igazi munka. Örülök, hogy több terület munkájába belekóstolhattam.

 

7. Mi volt a legnagyobb változás, amelynek szemtanúja voltál?

Zs. F. N.: A 2006-os költözés. Azért az, mert a generációváltás időszakában ismét szülési szabadságon voltam, így azt csak távolról követtem. A saját telephely kialakítása során sok mindenben részt vettünk, az ötleteléstől a költözésig - jó időszak volt! Jó volt látni Imre örömét is, hiszen bérleményből saját ingatlanba költözni hatalmas lépés és minőségi ugrás, szintet lépett a cég.

 

8. Mire vagy a legbüszkébb az eredményeid közül?

Zs. F. N.: Arra, hogy ez a mostani a harmadik munkaköröm, és eddig minden területen megtaláltam a helyem, sikerült beletanulnom az új feladatokba. 

 

 

Folyt. köv.

Vajon ki lesz a következő gimexes, aki legközelebb válaszol a kérdésekre...?

 

>>Tovább a GIMEX 30 Jubileumi sorozat 4. rész

Galéria (16 kép)

© A honlap tartalmának, vagy részleteinek felhasználása a GIMEX-HIDRAULIKA Kft. jóváhagyása nélkül nem engedélyezett.

X-Meditor Kft.