nov 7, 2023

GIMEX 30 Jubileumi sorozat 4. rész



Image

A folyamatos és hatékony problémamegoldás a munkaköre – és egyben a specialitása - Kissné Muzsai Ibolyának, a Gimex irodavezetőjének. Bár pénzügyi területen kezdett, a jelenlegi, pörgős munkaköre saját bevallása szerint jobban illik a személyiségéhez, s büszke arra, hogy biztos és nyugodt munkahelyi hátteret teremt a cég szakembereinek.

 

A GIMEX-Hidraulika Kft-t harminc évvel ezelőtt, 1993-ban alapították Győrben. A kezdetben külkereskedelmi tevékenységet folytató családi mikrovállalkozás az alapító Görcs Imre nappalijából indult. Ma 25 fővel, gépipari elemek B2B értékesítésével és a kapcsolódó szerviztevékenységgel foglalkozik. A generációváltással megújult a cég, ám több munkatársunkat fűzi évtizedes kapcsolat a Gimexhez, akik maguk is szemtanúi voltak a vállalkozás fejlődésének. Jubileumi sorozatunk negyedik részében Kissné Muzsai Ibolya irodavezető mesél a saját gimexes tapasztalatairól.

 

1. Milyen volt a felvételi elbeszélgetésed? Mire emlékszel?

K. M. I.: Nekem nem volt klasszikus állásinterjúm, más úton, családtagként kerültem a céghez. A Gimex családi cégként indult, Görcs Imre a nővérem férje volt, így természetesen jól ismert. A szakmai hozzáértésem adott volt – korábban is dolgoztam pénzügyi vonalon -, emberileg is megvolt az összhang köztünk, Vikivel (Görcsné dr. Muzsai Viktória ügyvezető, tulajdonossal - a szerk.) pedig dolgoztunk már együtt egy oktatással foglalkozó cégben. Amikor kiderült, hogy a Gimex akkori pénzügyes munkatársa babát vár, felmerült a nevem. Egy kis gondolkodás után igent mondtam – ennek már 17 éve!

 

2. Milyen volt az első munkanapod a Gimexnél?

K. M. I.: Konkrétan az első napra már nem emlékszem, de az első időszakra igen. Nem volt egyszerű a beilleszkedés, akadtak akkoriban kollégák, akiknek fenntartásaik voltak velem szemben, amiért rokonként kerültem a céghez, és emiatt megkérdőjelezték a hozzáértésemet. De egy évvel később Imre kinevezett irodavezetőnek, mondván, már bizonyítottam, hogy van helyem a Gimexnél.

 

3. Hol volt az első helyed/íróasztalod?

K. M. I.: A betanulási időszakban a szülés előtt álló Nórival (Zsebeháziné Fuksz Nóra menedzser asszisztens - a szerk.) egy ideig közös íróasztalunk volt, még a régi, egy légterű irodában, ahol nyolc évet töltöttem. 2014-től,  az újépületben pedig egy kellemes, kétfős irodában dolgozom közvetlenül az ügyvezetés mellett.

 

 

 

4. Mi volt az első komoly feladatod, amivel megbíztak?

K. M. I.: Nehéz erre válaszolni, mert az én munkám rengeteg apró feladatból tevődik össze, nincsenek nagy projektek, mint például a tervezőknél. Folyamatos, napi szintű problémamegoldás a dolgom, ez ad sikerélményt. Az első komoly próbatétel eleve az volt, hogy egy hónap alatt kellett átvennem a pénzügyes munkakört. Később volt lehetőségem kialakítani jónéhány folyamatot, hogy bizonyos helyzetet hogyan tudok a leghatékonyabban megoldani. Ez a mai napig így van, de éppen ezt élvezem a munkámban. A pénzügy egy kicsit szárazabb terület, hozzám közelebb állnak a pörgős, szervezős feladatok, amelyek gyakoriak az irodavezetésben.     

 

5. Mi a legkedvesebb emléked a Gimexnél?

K. M. I.: Talán az az időszak, amikor a jelenlegi telephelyünkre történő költözést követően a menedzsment szervezetfejlesztő szakembereket kért fel, hogy a cég magasabb szintre léphessen. Sok szakmai beszélgetésünk volt, és ez a coaching folyamat segített fejlődnöm, számos visszajelzést kaptam tőlük, amire szükségem is volt. Az ő javaslatukra kerültem a menedzsmentbe is, ami új kihívást, új feladatokat hozott magával.   

 

6. Mi volt az a nagy tapasztalat, amelyet a Gimexnél szereztél?

K. M. I.: Megtanultam gyorsan reagálni a váratlan helyzetekre, és persze hatékonyan meg is oldani őket, legyen szó bármiről, a betöréstől a csőtörésig – mindkettőre volt már példa. Az utóbbi elhárítását például egyszer a szabadságom alatt, telefonon oldottam meg, a telephelyen álló régi, lomokkal teli épület kiürítését pedig két hét alatt sikerült levezényelnem. Büszke vagyok rá, hogy minden emberrel megtalálom a hangot és az elmúlt években komoly kapcsolatrendszert építettem ki.  

 

 

7. Mi volt a legnagyobb változás, amelynek szemtanúja voltál?

K. M. I.: Egyértelműen a generációváltás, amely a cégalapító Görcs Imre halála után kezdődött. Akkor költöztünk át a jelenlegi telephelyünkre is, ezért szinte minden újraszerveződött a cégnél, amit izgalmas volt nyomon követni.

 

8. Mire vagy a legbüszkébb az eredményeid közül?

K. M. I.: Arra, hogy olajozottan működik minden a cégnél és ebben nekem is szerepem van. Arra, hogy biztos hátteret tudok teremteni ahhoz, hogy mindenki nyugodtan végezhesse a munkáját. Hogy azt mondják, megbízható és stabil pont vagyok a Gimexnél, és mire az itt dolgozók többsége szembesül egy-egy problémával, én már meg is oldottam.

 

 

Folyt. köv.

Vajon ki lesz a következő gimexes, aki legközelebb válaszol a kérdésekre...?

 

>>Tovább a GIMEX 30 Jubileumi sorozat 3. rész

Galéria (23 kép)

© A honlap tartalmának, vagy részleteinek felhasználása a GIMEX-HIDRAULIKA Kft. jóváhagyása nélkül nem engedélyezett.

X-Meditor Kft.