máj 2, 2022

HAINBUCH MANOK mechanikus patronos megfogóImage

A német HAINBUCH cég MANOK terméke hihetetlen szorítóerejével, precizitásával és merevségével már sok manuális befogókészülék felhasználó várakozását múlta felül. Amellett, hogy rendkívül praktikus és kis helyet foglal, kifejezetten jól felszerszámozható.

 

 

Egy kézi- vagy pneumatikus cserekészülékkel a szorítópatronok kényelmesen és nagyon gyorsan cserélhetők. A szorítópatronokkal a befogó méretétől függően ø4 – 100 mm-ig (egyedi kivitel esetén ø190mm-ig) tudjuk stabilan rögzíteni nyers (recézett szorítófelülettel) vagy már készre (sima szorítófelülettel) munkált alkatrészeinket. Raktári szorítópatronok állnak rendelkezésre a négyszög és hatszög geometriájú munkadarabokhoz egyaránt és akár bármilyen alkatrészforma kialakítható a kopásálló HRC 60 keménységű szorítópatronokban. Rendelkezésre állnak továbbá alap és esztergálható munkadarab ütközők, melyek a pozíció pontos meghatározása mellett további stabilitást nyújtanak az alkatrészeknek a megmunkálás során. Ez a rendkívül stabil megfogás a munkadarab felületi minőségére is igen kedvezően hat.

Ez a kis erőgép praktikus, költséghatékony, és kifejezetten sokoldalú; alkalmazási lehetőségei szinte korlátlanok. A MANOK felhasználható többek közt megmunkáló központoknál, mérőgépeknél, lézerírásnál, üregelő gépeknél, szögben történő befogásnál, forgatónyomaték vizsgálatnál, sűrített levegős csavarozónál, szerszám előbeállításnál, hegesztési varratpróbánál, csővágóknál, oszlopos fúrógépnél, vésőgépnél.

Ennek a manuális befogónak a precizitása, merevsége, de 5 tengelyű gépen való optimális kezelhetősége is felhasználóbaráttá teszi, továbbá nem igényel különösebb karbantartást.

A prototípusgyártás során – még a sorozatgyártást megelőzve – a kezdeti, fejlesztési, illetve kísérleti szakaszban a MANOK segítségével gyorsan és költséghatékonyan összeépíthető a munkadarabhoz illeszkedő patronos befogó készülék. Így kínálva lehetőséget a tesztelésére, a felmerült műszaki problémák megoldására, a szükséges korrekciók gyors és költségkímélő végrehajtására.

 

► Angol katalóguslap letöltése.

 

Csonka Szabolcs
értékesítési vezető

 

>> Tovább a MANOK mechanikus megfogók termékoldalára!

>> Árakhoz és határidőkhöz kérje árajánlatunkat!

© A honlap tartalmának, vagy részleteinek felhasználása a GIMEX-HIDRAULIKA Kft. jóváhagyása nélkül nem engedélyezett.

X-Meditor Kft.