márc 19, 2019

Eötvös iskola tanulóinak látogatása a Gimexnél!



Image

A femcoop PLUS projekt keretén belül 2019. március 19-én látogatást tettek nálunk a győri Eötvös József Általános Iskola és Szakközépiskola felső tagozatos lány tanulói. A diákok, kollégáink körbevezetésével megtudhatták milyen végzettség szükséges egy-egy Gimexes munkakör betöltéséhez, valamint megismerhették az egyes munkafolyamatokat, és kipróbálhatták milyen rögzíteni egy megrendelést, kiadni egy árajánlatot vagy becsomagolni egy terméket.

A femcoop PLUS projekt egy határon átnyúló vállalkozói szolgáltatáscsomag megvalósítása, amelynek középpontjában a női munkaerő arányának növelése áll a műszaki területeken. A projekt legfontosabb céljai:

  • a szakemberhiány csökkentése,
  • a női munkavállalók arányának növelése a műszaki területeken,
  • a kis- és középvállalkozások és oktatási intézmények együttműködésének erősítése.

A projekt célkitűzéseivel összhangban a szervezők követendő példákat igyekeznek bemutatni a pályaválasztás előtt álló lányoknak. A diákcsoport összesen hat céget látogat meg a program keretén belül. Ennek részeként került megszervezésre a látogatás a Gimexnél.

Görcs Annamária ügyvezető köszöntötte, majd Csonka Szabolcs értékesítés vezető közreműködésével együtt vezették körbe a diákokat az egyes részlegeken. A kezdetben félős diákok a látogatás ideje alatt teljesen feloldódtak, így egyre könnyebben be lehetett vonni őket az egyes munkafolyamatok bemutatásába. A bátor jelentkezők nem maradtak jutalom nélkül! A lányok sikeresen elkészítettek több megrendelőt és árajánlatot kollégáink segítségével. Útravalóul a céglátogatás végén, a pályaválasztás előtt álló fiatalok figyelmét arra is felhívta Szabolcs, hogy a folyamatos fejlesztés és fejlődés elkerülhetetlen része a sikeres pályaválasztásnak és elhelyezkedésnek, továbbá a nyelvtanulás fontosságát is kiemelte. Arra buzdította őket, hogy használják ki az oktatás adta lehetőségeket.

Búcsúzóul a tanulók írtak néhány sort a vendégkönyvbe és készítettek egy csoportképet kollégáinkkal.

 

Forrás: http://mobilis-gyor.hu/femcoop-plus

 

>> Tovább a Győri Tanoda-Klub látogatása a Gimexnél!

Galéria (8 kép)

© A honlap tartalmának, vagy részleteinek felhasználása a GIMEX-HIDRAULIKA Kft. jóváhagyása nélkül nem engedélyezett.

X-Meditor Kft.