okt 24, 2017

Munkadarab megfogás belülről?Image

A fogaskerékgyártás folyamatos kihívást jelent a szakemberek számára. Nehéz megtalálni a megfelelő szorítóeszközt, különösen a széles termékpaletta és a kisebb megfogandó átmérők miatt. A beszerzésen túl további problémát jelent az eszköz elhasználódása, vagy a forgács általi meghibásodás.

 

Ismerős a probléma? Megtalálta a megfelelő befogót, ám annak élettartama koránt sem volt kielégítő. Forgács általi meghibásodás vagy elhasználódás miatt új befogót kellett beszerezni, mert a korábbi nem volt javítható. Megoldás lehet a német HAINBUCH MANDO G211 típusú új, szorítótüskés megfogó egysége.  Ezen megfogók egyik központi eleme a szabványos vulkanizált szorítótüske, mely hosszabb élettartammal bír, mint rugóacél társai.

Egy hagyományos rugóacél szorítótüske rugókeménységűre van edzve, ezért lágy és „meg kell hajoljon”, hogy megfogja a munkadarabot. Forgácsra érzékeny, hamarabb „eltörik” illetve elkopik. Ezzel szemben a rendkívül kopásálló króm-nikkel-acél HRC 62 keménységű HAINBUCH szorítótüskék igen kemények, kopásállóak és merevek.

A szorítótüskék szennyeződés és hűtőfolyadék álló vulkanizálása csillapítja a vibrációt, amely a szerszámok élettartamát is tovább növeli. Továbbá teljes felületét egy felfogásban köszörülik készre, így szavatolható a legmagasabb körfutási pontosság (<0,01). A hosszabb élettartam mellett költségcsökkentő tényező még, hogy ezek a vulkanizált szorítótüskék felújíthatóak.

A HAINBUCH korábbi MANDO szériáihoz hasonlóan, a G211 esetében is előtérbe kerül a biztonság. Három különböző szinten lehet munkadarab-ütközőt felszerelni a megfogó testre és öblítő furatok garantálják a folyamatbiztonságot. A szorítótüske radiális tágulása mellett axiális mozgással biztosítja a munkadarab ütköző felületre történő húzását, amely plusz stabilitást ad a megfogásnak. Nagyobb forgácsolási paraméterek mellett gyorsabb megmunkálási folyamatot biztosít.

A megfogó szabványos szorítótüskéivel ø20-120mm tartomány között csak öt tüskeméret mellet, 600 ford/perc fordulatszámig megoldható a fogaskerekek stabil szorítása. Merev és karcsú felépítése optimális szerszámkivezetési kontúrral ideális a lefejtő maráshoz, de használható fogazásra vagy fogaskerék köszörüléshez is.

Nem csak maga a szorítótüske, de a hozzá tartozó működtető elemek is szabvány szerintiek. Vezérlés tekintetében megkülönböztetünk mechanikus kézi vagy hidraulikus kivitelt, de egyedi, gépspecifikus csatlakozással is szerelhető.

Az alkatrészgyártóknak szintén kihívást jelent a vevői igényekhez gyorsan igazodó rugalmas gyártás, amelynek elengedhetetlen eszköze a gyorscsere rendszer. A HAINBUCH mandoteX gyorscsere rendszerével kombinálva a különböző méretű Mando G211 egységek <0,003-os átállási pontosság mellett percek alatt átszerelhetőek, amellyel gyártási költségeinket drasztikusan csökkenteni tudjuk.

 

Előnyök:

  • szabványos tüskés megfogó egység, karcsú kontúrral,
  • merev radiális szorítás húzó mozgás mellett (ütközőre húz),
  • nagy áthidalási tartomány és rezgéscsillapítás vulkanizált szorítótüskéken keresztül,
  • szabványos szorítótüskével használható ø20-120mm,
  • három ütköztetési szint a megfogó testen,
  • integrált öblítő-csatornák,
  • gyorscsere rendszerhez előkészítve.

 

Töltse le bemutató anyagunkat a HAINBUCH megoldásokról a furatmegfogás területén!

 

Csonka Szabolcs
értékesítési vezető

 

>> Tovább a MANDO G Szorítótüskés befogó​ termékoldalára!

>> Árakhoz és határidőkhöz kérje árajánlatunkat!

 

Galéria (1 kép)

© A honlap tartalmának, vagy részleteinek felhasználása a GIMEX-HIDRAULIKA Kft. jóváhagyása nélkül nem engedélyezett.

X-Meditor Kft.