máj 17, 2024

HILMA.TS toronysatu rendszere a gyakorlatban – sorozatgyártás többlépcsőben egy készülékkel!



Image

A HILMA.TS toronysatu rendszerei horizontális megmunkálóközpontokon, automatizált rendszerekben kiválóan és rugalmasan alkalmazhatóak az alkatrészgyártásban. A toronyra épített 3 (Tristar) vagy 4 db satu egy készülékkel több operációt tesz lehetővé, így akár kis, akár nagy, akár egy, akár több darab gyártása kerül szóba, a TS rendszer gazdaságos megoldást jelent a felhasználónak.

 

 

A HILMA.TS rendszer stabilitását a torony egy tömbből való gyártása biztosítja. A saturendszer hosszú élettartalmát a szabadalmaztatott belső orsórendszer megvezetése és tömítettsége teszi lehetővé. A középső fix pofa tehermentes és ennek köszönhetően abszolút nullpontként funkcionál. A kialakításnak köszönhetően a munkadarabokat egymáshoz nagyon közel is el tudjuk helyezni, így csökkentve a szerszám által megtett utat. A tisztán mechanikus működtetésnek köszönhetően könnyen tudunk alacsony szorítóerővel fogni és ezt akár többször pontosan megismételni.

A HILMA.TS 4-oldalas toronysatu rendszerek 4, 8 vagy akár 16 munkadarab megfogására szerelhetők fel. Ennek hála sok különböző rendszerben gyártó végfelhasználó számára tud megoldást kínálni a ROEMHELD.

Például palettás rendszerekben rugalmasan és flexibilisen alakítható készülékként. Így az igények szerint bármikor bármilyen alkatrész gyártására alkalmassá tehető a toronysatu, így nincs szükség többé több különböző egyedi készülékre, mindössze a megfelelő pofát kell cserélni:

 

 

További példa öntött házak megfogására:

 

 

A szorítópofákat kiegyenlítő elemekkel szerelték fel. A munkadarab belső, kiöntött csatornáit pozicionálásra használjuk. A bevonatos szorítópofák pedig nagy tartóerőt biztosítanak.

Hasonló öntött darab esetén egy másik operációban akár „sorozatban” is befoghatóak a munkadarabok. Így egyszerre 6 készterméket kapunk:

 

 

Ezentúl a TS rendszer előnye a 3. kéz funkció. A 3. kéz funkció segítségével csak 1 orsóval működtetjük a toronysatut oldalanként. A felső és alsó mozgó pofát egyszerre mozgatjuk az orsóval, így szorítunk a középső vagy máshova elhelyezett pofa ellenében. Az integrált 3. kéz funkció lehetővé teszi az alulra kerülő munkadarab megtartását, a második darab betöltése és a végső megszorítás előtt. Tehát az első darab szorítása, majd a második darab behelyezése és az orsó újbóli működtetése után, véglegesíthető a kívánt szorítóerővel a megfogás.

 

Előnyök:

  • folyamatbiztos szorítás,
  • egyszerű és biztonságos működés,
  • rugalmas felhasználás a gyártásban,
  • gazdaságos gyártás,
  • egyszerű karbantartás.

 

 

► Angol katalóguslap letöltése, 4 oldalas.

► Angol katalóguslap letöltése, 3 oldalas (Tristar).

 

Németh István
projektmérnök

 

>> Tovább a ROEMHELD horizontális megmunkálás termékoldalára!

>> Árakhoz és határidőkhöz kérje árajánlatunkat!

© A honlap tartalmának, vagy részleteinek felhasználása a GIMEX-HIDRAULIKA Kft. jóváhagyása nélkül nem engedélyezett.

X-Meditor Kft.