márc 7, 2024

HILMA.ASH automatizált satu rendszer



Image

Kifogástalan Befogástechnika: gazdaságos termelés

Az automatizált gyártás napjainkban egyre inkább központi szerepet játszik a modern ipari folyamatokban. A technológiai forradalom hozzájárul a termelés hatékonyságának, minőségének és monitorozásának növeléséhez. Az automatizált gyártási rendszerek különböző szerszámgépek, robotok, megfogó egységek, satuk és szenzorok kombinációjából állnak, amelyek egységesen működnek együtt a gyártási folyamatok optimalizálása érdekében. Ennek eredményeként csökkentik a humán erőforrásoktól való függést, minimalizálják a hibalehetőségeket és növelik a termelés sebességét. Az automatizált gyártás nem csupán a termelési folyamatok hatékonyságát növeli, hanem lehetővé teszi a gyorsabb válaszreakciót a piaci változásokra és a fogyasztói igényekre. A ROEMHELD cégcsoport HILMA.ASH automatizált satu rendszerei minden műszaki elvárásban eleget tesznek egy teljesen automatizált gyártósor munkadarab megfogó készülékeként.

 

 

A HILMA.ASH 125 hidraulikus kettős működésű, hosszú löketű satu elegendő rugalmasságot biztosít a munkadarabok teljesen automatizált gyártásához. A nagy 80 mm-es lökethossz ideálissá teszi a különféle méretű alkatrészcsaládok egy szorítórendszerben történő rögzítését. A munkadarab specifikus befogóeszközök minimálisra csökkennek, ami további előnyt jelent: a gép működési idejét nem korlátozza a befogóeszközök és paletták száma, ezért megnő. Az opcionális útmérő rendszer lehetővé teszi a beállítási folyamatok automatizálását is. A kézi beavatkozások és ezáltal a működési hibák kiküszöbölhetők. Még kis darabszámok automatizált gyártása is gazdaságosan lehetséges.

Automatizált szorító pofa csere is lehetséges. Ez azt jelenti, hogy a nyers alkatrészek és félkész termékek könnyen befoghatóak és különböző szorítóerőkkel megmunkálhatóak kézi beavatkozás nélkül. Egy kezelőrendszerrel (például robottal) együttműködve a HILMA.ASH számos hagyományos szorítórendszert helyettesít, amelyek gyakran csak néhány milliméteres lökettel rendelkeznek, és ezért csekély rugalmasságot kínálnak.

 

A HILMA.ASH satu előnyei:

  • gazdaságos: megnövelt gépfutási idő, rövid beállítási idők,
  • kompakt: optimális hozzáférhetőség,
  • rugalmas: nagy lökettartomány 80 mm,
  • programozható: programozható útmérő rendszer.

 

Az alkatrészcsaládok a HILMA.ASH hidraulikus satuval lényegesen olcsóbban állíthatók elő, mint a szabványos satukkal vagy palettarendszerekkel, köszönhetően a rövidebb beállítási időnek, valamint az alacsonyabb személyi és rendszerköltségeknek.

 

Alkalmazási példa:

 

 

HILMA.ASH satu STARK nullpont rendszerrel kombinálva:

1. Automatizált befogórendszer HILMA.ASH 125 satuval és nullpontrendszerrel.
2. Nullpont paletta 4 db STARK.classic.NG.2 Twister és közeg átvezetéssel a satu szorításához és oldásához.
3. Csatlakozó egység nullpont rögzítő rendszerrel (készülékpaletta – robot rendszer); 2 db STARK.airtec pneumatikus nullponttal integrált lekérdezéssel.
4. Csatlakozások a robotos kezelőrendszerhez:

  • 1x pneumatikus csatlakozás,
  • 1x elektromos kábel M12 dugós stekker-csatlakozással.

5. Folyamatbiztonság:

  • oldási állapot ellenőrzés,
  • szorítási állapot ellenőrzés,
  • felfekvés ellenőrzés,
  • levegős lefúvatás.

 

► Angol katalóguslap letöltése.

 

Csonka Szabolcs
értékesítési vezető

 

>>Tovább a ROEMHELD automatizálás termékoldalára!

>> Árakhoz és határidőkhöz kérje árajánlatunkat!

Galéria (4 kép)

© A honlap tartalmának, vagy részleteinek felhasználása a GIMEX-HIDRAULIKA Kft. jóváhagyása nélkül nem engedélyezett.

X-Meditor Kft.