okt 11, 2023

Együttműködés a műszaki tudás bővítésért



Image

A kecskeméti Neumann János Egyetem végzős gépészmérnök hallgatói számára Csonka Szabolcs a GIMEX-Hidraulika Kft. értékesítési vezetője és Nagy József a Linamar Hungary Zrt. Tervező és Gyártó Központ vezetője közösen tartottak egy informatív előadást munkadarab-megfogó készülékek és egyedi célgépek tervezéséről. Az esemény során bemutatták a készüléktervezés alapjait, a legújabb innovációkat, technológiákat és a műszaki tudás bővítése mellett szó volt az ipar elvárásairól is egy mai gépészmérnök számára.

 

Csonka Szabolcs az előadáson számos megoldást mutatott be a munkadarab megfogás területén és részletezte a hidraulika és a munkadarab-megfogó készülékek szoros kapcsolatát. A GIMEX által forgalmazott ROEMHELD Group, HAINBUCH, Halder és a KOSYTRKA neves német cégek megoldásain keresztül bemutatásra kerültek azok a termékek, amelyek segítenek a gépészmérnököknek még hatékonyabb és megbízhatóbb készüléket tervezni.

Nagy József a készüléktervezés alapjait részletezte, majd konkrét alkalmazási példákon keresztül mutatta be, milyen fontos tulajdonságokkal kell rendelkezniük a kiváló gépészmérnököknek. Az alkalmazási példák és tapasztalatok segítettek a hallgatóknak mélyebben megérteni a tervezési folyamatok összetettségét és a tervezői döntések hátterét.

Az előadás során a hallgatók rendkívül aktívak voltak, kérdéseket tettek fel, és élénken részt vettek a diszkurzusokban. Ez egyértelműen a fejlődő szellemű diákok szakmai elkötelezettségét mutatja.

Az esemény után Dr. Liska János főiskolai docens, az intézmény oktatója, bemutatta a főiskola aktuális fejlesztéseit és jövőképét. Büszkén mutatta be Magyarország legnagyobb 500 fő befogadására alkalmas összeforgatható előadótermét, valamint az 80 tonnás lebegő óriástojást, amelyek lenyűgöző példája az innovációnak és a mérnöki kreativitásnak.

Ez a nap bebizonyította, hogy a tudásmegosztás és az együttműködés kulcsfontosságú a magyar ipar fejlődéséhez és a fiatal mérnökök szakmai tudásának növeléséhez. Köszönjük a hallgatóknak az aktív részvételt és kívánunk mindenkinek további sikeres tanulmányokat és szakmai pályafutást!

 

>> Tovább a Rólunkhoz!

Galéria (6 kép)

© A honlap tartalmának, vagy részleteinek felhasználása a GIMEX-HIDRAULIKA Kft. jóváhagyása nélkül nem engedélyezett.

X-Meditor Kft.