okt 9, 2023

ROEMHELD önzáró támhenger



Image

A hidraulikus támasztóelemek feladata megmunkálás során a munkadarabok alátámasztása, ezáltal megakadályozva annak elmozdulását vagy remegését. Ezzel növelhető a gyártás pontossága, valamint csökkenthető a selejtgyártás mennyisége. A ROEMHELD különböző kialakítású típusokat kínál, hogy bármilyen készülékre könnyen beépíthetőek legyenek.

 

A B1.930 támasztó elem blokk kivitelű, ezáltal könnyen rögzíthető a készülékre. Önzáró funkcióval rendelkezik, ami azt jelenti, hogy nyomásesés esetén sem engedi el a munkadarabot. Ez a típusú támasztóelem lehetőséget biztosít mind alaplapos, mind csővezetékes csatlakozásra, ezáltal bármilyen típusú és megtáplálású hidraulikus készülékre könnyen ráépíthető. Valamint a termék rendelkezik pneumatikus pozícióellenőrzés lehetőségével, amivel ellenőrizhető, hogy a támhenger rendesen megtámasztja-e a munkadarabot, elkerülve a rossz befogásból történő selejtgyártást.

Létezik belőle mind alaphelyzetben behúzott, mind alaphelyzetben kitolt típus is. Alaphelyzetben kitolt fajta esetén a támasztó felületre helyezett munkadarab nyomja be a támasztóelemet, mely a hidraulikus nyomás felépülése után biztos pozícióban tartja a munkadarabot, a munkadarab eltávolítása után rúgóerő hatására az elem visszatér eredeti pozíciójába. Az alaphelyzetben behúzott típus esetén csak a hidraulikus nyomás nyomja ki a támasztóelemet mindaddig, amíg a munkadarabhoz nem ér, ekkor történik a támasztóelem rögzítése.

 

Előnyök:

  • nyomás esés esetén is stabil támasztás,
  • a támasztóelem a rögzítés során nem mozdul el,
  • nincs nyíróerő, ha a szorítóelem közvetlenül a támasztóelemre szorít,
  • olajellátás opcionálisan csővezetéken vagy készülék lapon keresztül,
  • levegős pozíciófigyelés,
  • bármilyen helyzetben beépíthető.

 

► Angol katalóguslap letöltése.

 

Péczi Richárd
projektmérnök

 

>> Tovább a ROEMHELD hidraulikus támasztóelemekről szóló cikkhez!

>> Tovább a ROEMHELD hidraulikus támasztóelemek termékoldalára!

>> Árakhoz és határidőkhöz kérje árajánlatunkat!

Galéria (1 kép)

© A honlap tartalmának, vagy részleteinek felhasználása a GIMEX-HIDRAULIKA Kft. jóváhagyása nélkül nem engedélyezett.

X-Meditor Kft.