aug 2, 2023

STARK.nullpontrendszerek - könnyű megmunkálástól a közepesig



Image

A könnyű és közepes megmunkálás speciális követelményeihez a STARK ártudatos belépő szintű modelleket kínál. A STARK széles termékskáláját a legnagyobb pontosság és a maximális folyamatmegbízhatóság jellemzi.

 

STARK.easyclick

Kattan és tart! Nullpont rögzítés azonnal, készülékcsere azonnal.

 

 

A STARK.easyclick egy mechanikus, gyorsan záródó nullpontrendszer, amelynek nincs szüksége energiaellátásra az azonnali csatlakozáshoz és rögzítéshez. Kioldásához csak 3-8 bar levegőnyomás szükséges, amelyet alaplapon vagy közvetve a házba csavarva tudunk csatlakoztatni. Egyaránt alkalmazható anyagleválasztásos és anyagleválasztással nem járó több tengelyes megmunkálások során. A kompakt kialakítása miatt kis helyet foglal. Rövid 12 mm-es behúzó csapja pedig rövid kiemelési utat igényel. A mechanikus működés ideálissá teszi robotmegfogóként történő használatát is automatizált rendszerekben. Egyedi feladatoknál kihasználható gyorsasága, például egy gyorscsatlakozó rendszer részeként. A gyors befogási idő (egy kattanás) mellet, az oldási ideje sem több mint 0,1 másodperc, amely az automatizált gyártósorok jelen elvárásait elégíti ki.

Olajmentes működésének köszönhetően a szigorúbb egészségügyi követelményeket igénylő területeken is felhasználható, például: élelmiszeripari, orvosi vagy vegyipari ágazatokban.

 

 

Előnyök:

  • átmérő 85 mm és csak 19 mm magas,
  • 5 kN szorítóerő – 10 kN tartóerő,
  • oldás 3 – 8 bar levegőnyomással,
  • azonnal rögzít,
  • oldási idő 0,1 sec.

 

► Angol katalóguslap letöltése.

 

STARK.basic

 

 

A sok feladathoz nehéz a megfelelő létszámú szakembereket hozzárendelni, így egyre lényegesebb az olyan eszközök használata, melyek egyszerű kezelhetőségük miatt időtakarékosak. A STARK.basic nullpont rendszerrel nincs időveszteség és nagyban megnő a gépek hatékonysága.

 

 

Idő- és helytakarékosság egyszerűen!

A német ROEMHELD vállalat kiemelt figyelmet fordított a STARK.basic megalkotásánál az egyszerűségre, a helytakarékosságra és a könnyű kezelhetőségre. A rendszer használatával lehetővé válik a gyors és pontos munkadarabcsere az egyes készülék paletták között, jelentősen csökkentve ezzel a beállítási és állásidőket. A nullpont befogórendszerrel a gyártóberendezéseken akár még a betanulók is el tudják végezni a felszerelési munkákat. Ezzel csökkennek a felszerszámozási költségek. Nagyfokú rugalmasság jellemzi, mely a megmunkáló központok maximális kihasználtságát teszi lehetővé. A hagyományos T-hornyos rögzítéshez képest az átállást órák helyett csupán percekben lehet mérni. A rendszer a legtöbb, már meglévő munkadarab-rögzítő készülékbe is egyszerűen integrálható, a készüléklap aljába történő precíziós csapok beépítésével. Egyre elterjedtebb felhasználási módja a közvetlen munkadarab rögzítés is, ami 5 tengelyes megmunkálást tesz lehetővé és a pontosság elvesztése nélkül mozgatható a különböző operációkat végző megmunkáló gépek között. A cserék és átállások ismétlési pontossága kevesebb, mint 0,01 mm. A behúzó csapok pozicionálása átmérőn történik, amely precízebb és tartósabb, mint egy kúpos kivitel esetén. A munkadarab vagy a készülék minden további nélkül akár ferde helyzetben is ki- és berakható, melynek jelentősége főleg akkor fontos, ha a paletta aszimmetrikus tömegeloszlással bír. A speciális rögzítő csap az illesztékből történő kiemelés során nem akad fenn, nem sérül meg, és nem deformálódik. Az alacsony kiemelési magasság miatt egyszerűen kezelhető, ami az S méretosztálynál is mindössze 15 mm. A STARK.basic kompakt méretéhez nagy rögzítő erő társul, az S, M és L szériánál a behúzó erő 15-30-55kN, hidraulikus működtetés esetén. Ez a rugóerő folyamatosan stabil és pontos rögzítést biztosít, így elnyeli a rezgéseket, ezáltal növelve a megmunkálandó felületek minőségét és a szerszámok élettartamát. A nullpont rendszer legkisebb méretei az X és Y széria, melyek beépíthetők a legkisebb helyekre is.

 

Egyszerű beépítés!

A STARK.basic nullpont rendszer beépítése egyszerű, nem igényel komolyabb előmunkálatot, szinte csak furatokra van szükség hozzá. Tömítettségét nem befolyásolja az installációhoz szükséges fészek, mely annak köszönhető, hogy a működtetést végző dugattyú belső tömítéssel van ellátva.

A STARK.basic nullpont alkalmas egyszerűbb automatizált rendszerekhez, egyedi darabok gyártásához, illetve kis- és nagysorozatú termékgyártáshoz. Közvetlen munkadarab befogással pedig ötoldalú megmunkálást tesz lehetővé.

A karbantartást segíti az egyszerű cserélhetőség és a könnyű tisztíthatóság. Opcionálisan rendelhető levegős lefúvatás funkcióval. A precíziós fúvóka különösen hatékony tisztítást tesz lehetővé, csökkentve ezzel az erre fordított időt. A STARK-tól már megszokott kiváló minőségű rozsdamentes acél garantálja, az eszköz hosszabb élettartamát, kopásállóságát és kevesebb karbantartásigényét.

 

Előnyök:

  • egyszerűen beépíthető,
  • helytakarékos,
  • alacsony kiemelési magasság,
  • nagy rögzítő erő, akár 55 kN,
  • egyszerű karbantartás,
  • rozsdamentes acél,
  • hidraulikus vagy pneumatikus működtetés.

 

► Angol katalóguslap letöltése.

 

STARK.metec

Az egyszerű és költséghatékony nullpontrendszer!

 

 

A STARK.metec termékcsalád három robusztus mechanikus nullpontrendszerből áll, nagy tartóerővel 12 kN / 20 kN / 50 kN bír. A tisztán mechanikus működésnek köszönhetően a gépi satuk, munkadarabok vagy akár készülékek egyszerűen, gyorsan és tisztán cserélhetők.

Az egyedi- és sorozatgyártások variálásának fő költségeit az átállások/beállítások jelentik. A STARK.metec mechanikus nullpont befogórendszerrel a folyamatban lévő sorozatgyártás egyszerűen megszakítható. A készülék vagy a gépi satu cseréje központosan, mindössze néhány perc alatt történik. Rögzítési pontonként akár 50 kN tartóerővel ideális ötoldalas megmunkáláshoz.

 

 

Előnyei:

  • könnyen kezelhető - elegendő egy nyomatékkulcs,
  • nincs szükség közegre (sűrített levegő, hidraulika),
  • alacsony beállítási idő a rövid működési idő miatt,
  • rögzítés és oldás kb. 2-3 fordulattal,
  • alacsony meghúzási nyomaték mellet is nagy tartóerő,
  • egyszerű és robusztus felépítés, hosszú élettartammal,
  • alacsony beszerzési költségek.

 

Egyéb kiegészítők:

  • STARK.metec orsóhosszabbító, amely lehetővé teszi a mélyebbre süllyesztett STARK.metec egyszerű kezelését. A furat szennyeződése ezzel is hatékonyan megelőzhető.
  • A STARK.metec lapra szerelhető házzal is elérhető.

 

► Angol katalóguslap letöltése.

 

Csonka Szabolcs
értékesítési vezető

 

>> Tovább a STARK nullpontrögzítő rendszerek termékoldalára!

>> Árakhoz és határidőkhöz kérje árajánlatunkat!

Galéria (7 kép)

© A honlap tartalmának, vagy részleteinek felhasználása a GIMEX-HIDRAULIKA Kft. jóváhagyása nélkül nem engedélyezett.

X-Meditor Kft.