júl 4, 2023

STARK.balance - nullpont pontosság kiegyenlítésselImage

A STARK.balance egy egyszeres működésű hidraulikus nullpontrendszer. A dugattyút rugók tartják szorított állapotban. A befogómechanizmus kis erővel mozgatható az X és Y tengely mentén, amivel akár ± 0,75 mm-es munkadarab szórás is kompenzálható.

 

A klasszikus nullpont rögzítőrendszerhez képest a STARK.balance nagyobb, ± 0,75 mm-es kiegyenlítést tesz lehetővé. Kifejezetten a közvetlen munkadarab befogás és a nagy készülékek speciális követelményeinek kielégítésére fejlesztették ki. Ez a nagyfokú kiegyenlítés kedvezőbb gyártási költségekhez vezethet. Az előkészületek során nem kell túl szigorú tűrésekhez igazodni, de a rendszer mégis pontos. A nagyobb munkadarabok esetén hőmérsékletváltozás okozta alakváltozások is számottevőek lehetnek, melyre szintén megoldás lehet a STARK.balance.

 

 

A rendszer elemei kopásálló szerszámacélból készülnek, melyek könnyen tisztíthatóak és cserélhetőek. Intelligens ki- és lefúvatási technológiával van ellátva, mellyel a lefúvatás közvetlenül az érintkezési felületeken történik. Oldáskor a STARK.balance kiemeli a munkadarabot, így a kezelő látja, hogy a rendszer kioldódott. A rendszer harmadik kéz funkcióval ellátott, mely segít a munkadarab függőleges helyzetben történő felhelyezésénél. A STARK.balance.2 nullpont rögzítőrendszerben alapfelszereltségként lehetséges a pneumatikus rögzítéssel és kioldásvezérléssel végzett biztonsági lekérdezés.

 

 

Előnyök:

  • ± 0,75 mm-s kompenzáció,
  • szorítás lekérdezés,
  • kifúvatás és tisztítás,
  • harmadik kéz funkció,
  • alkatrészkiemelés,
  • egyszerű karbantartás,
  • kopásállóság.

 

► Angol katalóguslap letöltése.

 

Császár Tamás
műszaki tanácsadó

 

>>Tovább a STARK nullpontrögzítő rendszerek termékoldalára!

>> Árakhoz és határidőkhöz kérje árajánlatunkat!

Galéria (4 kép)

© A honlap tartalmának, vagy részleteinek felhasználása a GIMEX-HIDRAULIKA Kft. jóváhagyása nélkül nem engedélyezett.

X-Meditor Kft.