máj 31, 2023

ROEMHELD hidraulikus központosító szorítók



Image

A ROEMHELD által gyártott hidraulikusan működtetett központosító befogóelem alacsony szorítópofáinak köszönhetően kifejezetten alkalmas a kis mélységű belső központosítású munkadarabok befogadására. A munkadarabok közvetlenül a szorítópofákra helyezhetők, így nincs szükség további támasztópontokra. A szorítók elérhetőek 2 és 3 pontos kivitelben, mely elemek kombinációjával a 2 központosító furattal rendelkező munkadarabok is pontosan pozícionálhatók.

 

A 2 vagy 3 darab alappofa a ház közepén egy kúpos nyomódarabhoz van csatlakoztatva, amelyet kettős működésű hidraulikus dugattyú hajt meg. A nitridált alappofák 3 rögzítő menettel rendelkeznek. A kívánt központosító átmérőtől függően a megfelelően kialakított szorítópofákat mindig legalább 2 csavarral rögzíthetjük. A rendszer közepén levegőlefúvatás van kialakítva, ennek segítségével az alappofák akadálytalanul visszahúzódhatnak. A lefúvatófurat használható oldott állapot ellenőrzésre is, mivel ilyenkor a pofák elzárják a levegő útját. Opcióként érzékelővezérléses kivitel is kérhető, mely annyit jelent, hogy a pneumatikus nyomást az egyik alappofába vezetik, amely ezután a szorítópofába kerül.

A pofa szorítófelületén egy kis lyuk található és ha a munkadarab megfelelően van befogva, lezárja a furatot és indulhat a megmunkálás.

 

 

Előnyök:

  • optimális az ötoldalas megmunkáláshoz,
  • alkalmas kis központosítási mélységekhez,
  • a munkadarab közvetlenül a szorítópofára helyezhető,
  • a központosítás ismételhetősége 0,02 mm,
  • pofa lökethossz 10 mm,
  • levegőlefúvatás lehetősége,
  • oldott állapot ellenőrzés,
  • opcionálisan pneumatikus érintkezővezérlés.

 

► Angol katalóguslap letöltése.

 

Skobrák Ferenc
műszaki tanácsadó

 

>>Tovább a Furatmegfogók termékoldalára!

>> Árakhoz és határidőkhöz kérje árajánlatunkat!

Galéria (1 kép)

© A honlap tartalmának, vagy részleteinek felhasználása a GIMEX-HIDRAULIKA Kft. jóváhagyása nélkül nem engedélyezett.

X-Meditor Kft.