máj 23, 2023

Biztos tartás hengeres felületen - KOSTYRKA szorítóperselyek



Image

A KOSTYRKA szorítóperselyek lehetővé teszik hengeres felületű darabok tengelyirányú rögzítését 6mm-es átmérőtől egészen 2000mm-es átmérőig.

 

Működéshez hidraulikus nyomást használ, mely hatására a megfogandó darab palástfelületére préselődik a szorítóhüvely, ezáltal körkörösen rögzítve azt, a felület károsítása nélkül. Létezik belőle perem nélküli verzió, melyek csak axiális erők felvételére képesek, valamint vannak a peremmel ellátott darabok is, melyek már forgatónyomatékot is képesek felvenni.

 

 

Az szorítóperselyek az erőket súrlódás útján viszik át, ezért a maximális átvihető erő kiszámításához szükség van a szorítandó átmérőre, a persely működő hosszára, működtető nyomásra, valamint a persely és a megfogott darab közti súrlódási együtthatóra.

 

Tartóerő kiszámítása:

F=d*(L-2a)*π*p*µ

  • F a szorítóerő,
  • d a szorítandó átmérő,
  • L-2a a persely működő hossza,
  • p az üzemi nyomás,
  • µ a súrlódási együttható, mely acélok esetén 0,1-nek vehető.

 

Több évtizedes tapasztalat alapján a KOSTYRKA rengeteg felhasználásra kínál megoldást. A szabványos méretek, valamint a hozzájuk tartozó tartóerő-nyomás diagram megtalálható a gyári katalógusban, de lehetőség van kérésre egyedi méretek gyártására is.

 

► Angol katalóguslap letöltése.

 

Péczi Richárd
projektmérnök

 

>> Tovább a KOSTYRKA hidraulikus szorító- és rögzítőelem termékoldalára!

>> Árakhoz és határidőkhöz kérje árajánlatunkat!

© A honlap tartalmának, vagy részleteinek felhasználása a GIMEX-HIDRAULIKA Kft. jóváhagyása nélkül nem engedélyezett.

X-Meditor Kft.