ápr 13, 2023

GIMEX - AD HONOREM díj



Image

A 30. év alkalmából megalapítottuk a GIMEX - AD HONOREM díjat. Nem csak a Gimex jubilál 2023-ban; több munkatársunk is tíz-, tizenöt éve dolgozik már nálunk. A díjazott munkatársainkat jubileumi sorozatunkban mutatjuk be.​ A kisplasztikákat Lipovics János – szobrász, iparművész készítette.

 

A Gimex tulajdonosai a GIMEX - AD HONOREM díjjal szeretnék kifejezni elismerésüket és megbecsülésüket a jubiláló munkatársaknak, megköszönve évtizedes, értékes munkájukat a Gimex-Hidraulika Kft-vel való együttműködésben, egyben, hogy hozzájárultak a cég fejlődéséhez, pozitív piaci és társadalmi megítéléséhez, és hogy az egykori mikróvállalkozás ma magabiztosan halad a középvállalkozássá válás felé.

A Gimex fennállásának 30. évfordulója alkalmából egy, a Céget megjelenítő műtárgy (kisplasztika) került megalkotásra. A kisplasztika anyaga patinázott bronz, nemes fa talapzaton. A talapzaton gravírozott táblán a „GIMEX AD HONOREM DÍJ” felirat olvasható. A bronz plasztika az alkotó szignójával jelzett egyedi műtárgy.

A bronz kisplasztika a Cég műszaki, mérnöki, ipari- technológiai tevékenységét absztrakt geometrikus formában jeleníti meg. A tárgy a szerkesztettség (a tervező, műszaki tartalom) és a térbeliség (a műszaki, tárgyi megvalósítás) együttes szimbóluma. A három koncentrikus kör nem záródik össze, ezzel a mozgás, a mechanikus funkció érzete is megjelenik a tárgyban. A síkban egymáshoz képest elmozduló körök dinamikus megjelenése, lendületet, „életet” visznek a „holt” anyagba és egyben a GIMEX „G” betűjére is asszociál. A bronz plasztika és a talapzat egységben van formailag és tartalmilag is. A GIMEX szellemisége kifejeződik a műtárgyban, a műszaki, mérnöki, ipari tevékenység és a természeti környezet harmonikus egységet alkot. A természet adja az alapot, azzal kapcsolódik össze szervesen a Cég tevékenysége.

 

 

Lipovics János, formatervező iparművész, szobrász Budapesten a Képző- és Iparművészeti Szakközépiskola kerámia szakán érettségizett, mesterei: Lőrincz Győző és Tóth Béla. 1986-91: a Magyar Iparművészeti Főiskola szilikátipari formatervező szakán végzett. A győri Művészeti Szakközépiskolában tanított. 1996-tól az Apáczai Csere János Tanárképző Főiskola főiskolai adjunktusa. Keramikusként egyedi edényszobrokat hoz létre többféle technika kombinálásával. Plasztikáin egy tárgyon belül különböző anyagokat (kerámia, fa, textil, bronz) használ. Szobrászi tevékenységet is folytat. Munkái megtalálhatók köztereken, középületekben, intézményekben és magángyűjteményekben is.

 

>>Tovább a GIMEX 30 Jubileumi sorozat 1. részéhez

Galéria (6 kép)

© A honlap tartalmának, vagy részleteinek felhasználása a GIMEX-HIDRAULIKA Kft. jóváhagyása nélkül nem engedélyezett.

X-Meditor Kft.