márc 16, 2023

ROEMHELD vezetőházas blokkhengerek a reteszelési feladatokhoz



Image

A hidraulikus munkahengerek általános jellemzője, hogy megbízható működésük érdekében fokozottan kerülni kell a hengerszárat érő oldalirányú erőket. Már kisebb oldalerők is képesek a hengerszárat a munkahenger vezetőfejének nyomni, ami működtetés közben a súrlódás következtében elkerülhetetlenül megsérül. Fokozott ez a veszély reteszelési feladatoknál, melyek lényege, hogy a munkahenger szárát az elmozdulást akadályozó mechanikus akadályként alkalmazzuk.

 

Erre a problémára kínálnak megoldást a ROEMHELD vezetőházas blokkhengerei, melyek egy összekötő kuplung és egy megvezetett csap segítségével felveszik és leválasztják az oldalerőket az axiális működtető erőktől.

A négy méretosztályban is elérhető vezetőházas hengerek működtető eleme egy standard blokkhenger, így elérhetők induktív érzékelős véghelyzetkapcsolókkal is. Az egység 500 bar nyomó és 350 bar húzó oldali nyomásra van méretezve, így akár 15 tonnás erő kifejtésére is képes. A házba FKM tömítések és porlehúzó került, így 150 °C-os környezeti hőmérsékletig használható, a magas élettartamot pedig a beépített zsírzópont garantálja.

 

Előnyök:

  • reteszelési feladatokra és magas környezeti hőmérsékletekhez,
  • hőálló FKM tömítésekkel,
  • magas üzembiztonság,
  • 4 méretosztály,
  • pozíciófigyeléssel is elérhető,
  • egyszerű beépítés.

 

► Angol katalóguslap letöltése.

 

Mátai Balázs
projektmérnök

 

>>Tovább a Blokkhengerek termékoldalára!

>> Árakhoz és határidőkhöz kérje árajánlatunkat!

© A honlap tartalmának, vagy részleteinek felhasználása a GIMEX-HIDRAULIKA Kft. jóváhagyása nélkül nem engedélyezett.

X-Meditor Kft.