febr 20, 2023

ROEMHELD szerszámcserélő kocsi elektromos hajtással



Image

Mai gazdasági helyzetben egyik fő probléma a gyártó cégek számára, hogy gyorsan tudjanak reagálni a folyamatosan változó vevői megrendelésekhez. Az alapanyagok beszerzési problémái is nehezítik a gépek kihasználtságát. A lemezalakító gépekhez tervezett szerszemcserélő rendszerek, mint pl. a hidraulikus szorítóelemek, a görgős lécek vagy a konzolok mind a szerszámcsere folyamatát gyorsítják fel, illetve egyszerűsitik a felhasználók számára. A szerszámcsere folyamatába beletartozik a szerszámok szállítása is. Főleg a nehéz több tonnás szerszámok szállítása is komoly kihívás elé állítja a cégeket. A szerszámok gyors és könnyű mozgatására kínálja a német ROEMHELD cégcsoport a szerszámcserélő egységeit.

 

Az RWA 8.8902 típusú szerszámcserélő kocsik prés- és lyukasztószerszámok, valamint fröccsöntő és öntőformák szállítására és cseréjére szolgál 1600 kg szerszámsúlyig. Elektrohidraulikus emelőállvánnyal, szerszámcserélő asztallal és hidraulikus golyós lécekkel kiegészített eszköz, jelentősen megkönnyíti és felgyorsítja a szerszámcseréket.

Az RWA szerszámcserélő kocsi egy elektromos meghajtású gyalogos emelőkocsi, amely speciális eszközökkel van felszerelve a szerszámok szállítására és cseréjére. Az elektrohidraulikus emelőegység szerszámasztalként van kialakítva, integrált hidraulikus golyóslécekkel, amelyek megkönnyítik a szerszámok kézi rátolását a présasztalra. A golyóslécek szállítás közben lesüllyednek, a szerszám pedig elcsúszás ellen biztosított ezáltal.

 

 

A biztonsági áramkör garantálja, hogy a szerszámcserekocsi csak akkor mozgatható, ha a golyóslécek le vannak engedve. Ezenkívül a szerszámemelő asztal rögzítő sínekkel is el van látva, amely megakadályozza a szerszám leesését. Az emelőegység túlnyúlással van kialakítva, amely a szerszámot a présgépbe történő áthelyezéséhez alkalmas. Az RWA szerszámcserélő kocsi 4, 6 vagy 8 golyósléccel és különböző asztalméretekkel kapható.

Az elektromos hajtás, az emelőegység és a golyóslécek tápellátását egy beépített 24V DC akkumulátor biztosítja 240 Ah-val. Ez az akkumulátor 12 órán belül teljesen feltölthető. A rendszer automatikus lassú haladásba kapcsol, ha alacsony az akkumulátor töltöttségi szintje, és az automatikus emelés is-kikapcsol, ha az akkumulátor tovább merül. A maximális futásteljesítmény teljes terhelés mellett körülbelül 3 óra.

 

Előnyei:

  • nehéz szerszámok biztonságos és egyszerű szállításához,
  • időtakarékos szerszámcsere,
  • beépített szerszámasztal hidraulikus golyós lécekkel,
  • magas szintű folyamatbiztonság a dokkolórudaknak köszönhetően,
  • védelem a szerszám leesése ellen az oldalsíneknek köszönhetően,
  • egyszerű és központi kezelés a többfunkciós kormányrúddal,
  • többfunkciós kijelző a kezelő egységen,
  • robusztus járműtechnológia,
  • moduláris felépítés standard hajtással.

 

► Angol katalóguslap letöltése.

 

Csonka Szabolcs
értékesítési vezető

 

>> Tovább a Szerszámcserét segítő eszközök termékoldalára!

>> Árakhoz és határidőkhöz kérje árajánlatunkat!

© A honlap tartalmának, vagy részleteinek felhasználása a GIMEX-HIDRAULIKA Kft. jóváhagyása nélkül nem engedélyezett.

X-Meditor Kft.