jan 10, 2023

Lengőkaros henger dugattyú-reteszeléssel a ROEMHELD-től!



Image

A ROEMHELD a magasabb folyamatbiztonságot igénylő megmunkálások támogatására fejlesztette ki a lengőkaros befogók egy új, önzáró típusát. A szabadalmazott reteszelő megoldással biztosítható az alkatrészek szállítás közbeni stabil rögzítése paletta cserélő rendszerekben, automata gyártósorokon, szerelősorokon vagy tesztrendszerekben is.

 

Hidraulikus készülékeknél a folyamatbiztonságot a rendszerbe telepített biztonsági szelepek hivatottak garantálni. Azonban előfordulhat akár ezen szelepek, akár egyéb alkatrészek meghibásodása, amik következtében a munkadarab stabil rögzítése már nem biztosított. Ezek a meghibásodások olykor komoly anyagi következménnyel is járhatnak az elszabadult alkatrészek miatt. Azért, hogy az ilyen jellegű kockázatokat a minimumra lehessen csökkenteni, a ROEMHELD kifejlesztette az új, önzáró mechanizmussal ellátott lengőkaros befogót.

A mechanikus önzárást egy külön vezérelhető kettős működésű, ék-alakú dugattyú végzi. Ennek a kialakításnak köszönhetően a lengőkaros befogó a szorítást követően tehermentesíthető. Nyomásesés, vagy teljes nyomás vesztés esetén is megmarad a szorítóerő. Az erősített mechanizmus a munkadarabbal történő kisebb ütközések esetén is védelmet biztosít. Opcionálisan elérhető meghosszabbított kapcsolórúddal, amelyre pneumatikus vagy elektromos pozícióérzékelő csatlakoztatható.

 

Előnyök:

  • magas folyamatbiztonság,
  • önzáró, szabadalmazott dugattyúrúd-reteszelés,
  • erősített mechanizmus,
  • kompakt kialakítás,
  • alaplapos vagy csővezetékes csatlakozás,
  • FKM porlehúzó,
  • opcionális fémházas porlehúzó.

 

► Angol katalóguslap letöltése.

 

Császár Tamás
műszaki tanácsadó

 

>> Tovább a Lengőkaros szorítóhengerek termékoldalára!

>> Árakhoz és határidőkhöz kérje árajánlatunkat!

© A honlap tartalmának, vagy részleteinek felhasználása a GIMEX-HIDRAULIKA Kft. jóváhagyása nélkül nem engedélyezett.

X-Meditor Kft.