dec 13, 2022

Nyomásfokozásra az egyik legjobb megoldás a miniBOOSTER HC38!



Image

A miniBOOSTER HC38 egy kiváló hidraulikus nyomásfokozó eszköz, amely lehetővé teszi a rendszerek hatékony méretezését és optimalizálását. Ez a kompakt és megbízható eszköz a hidraulikus teljesítmény növelésére szolgál, miközben energiatakarékos megoldást kínál. A HC38 nyomásfokozó alkalmazása sok előnnyel jár, például lehetővé teszi a kisebb villanymotorok használatát, miközben elérhetjük a kívánt magas nyomást. Ez a rendkívül sokoldalú eszköz kiválóan alkalmazható olyan alkalmazásokban, ahol a hidraulikus rendszerek hatékonysága és teljesítménye kiemelten fontos. A miniBOOSTER HC38 a tökéletes választás az energiahatékony és nagy teljesítményű hidraulikus rendszerek tervezéséhez és üzemeltetéséhez.

 

Tervezésnél törekedni kell, figyelembe kell venni a használat során felmerülő minden egyes tényezőt. Emellett az energiahatékonyság is egyre nagyobb hangsúlyt kap. A nyomásfokozók használatával lehet úgy méretezni egy rendszert, hogy a kis fogyasztás és a nagy hidraulikus teljesítmény ne zárja ki egymást.

Egy 3kW 5,5 liter/perces fogaskerékszivattyús tápegységgel, maximum 260 bar üzemi nyomást lehet előállítani. Ami a legtöbb esetben elég, de ha van egy préshengerünk, amit ennél nagyobb nyomáson szeretnék üzemeltetni, pl. 350 bar-on, akkor beépítünk a préshenger ágába egy HC38-as nyomás fokozót, aminek a segítségével eltudjuk érni a kívánt nyomást.

A nyomásfokozó használata lehetővé teszi, hogy eggyel kisebb villanymotort használjunk, egy 2,2 kW teljesítményűt. A beállított rendszernyomásunk 175 bar, ami energia hatékony és a legtöbb feladatra elegendő. A beépített nyomásfokozón a préshenger ágába elő tudja állítani a szükséges 350 bar-t. Lehetőség van arra is ennél a kivitelnél, hogy a nyomásfokozót egy magasabb nyomásértékre állítsuk és a rajt lévő nyomáshatárolót a beállított értéknél alacsonyabbra, így folyamatos áramlást kapunk.

 

Előnyök:

  • CETOP3 közlapos kivitel,
  • 15 különböző áttétel,
  • 500 bar maximum.

 

► Angol katalóguslap letöltése.

 

Szántó Norbert
műszaki tanácsadó

 

>> Tovább a miniBOOSTER nyomásfokozók termékoldalára!

>> Árakhoz és határidőkhöz kérje árajánlatunkat!

© A honlap tartalmának, vagy részleteinek felhasználása a GIMEX-HIDRAULIKA Kft. jóváhagyása nélkül nem engedélyezett.

X-Meditor Kft.