dec 8, 2022

A Halder 11,5 millió eurót fektet be logisztikai rendszerének bővítésére és korszerűsítésre



Image

A vállalat történetének legnagyobb egyszeri beruházásával - 11,5 millió euró - az Erwin Halder KG megduplázta raktárkapacitását Achstetten-Bronnen-i székhelyén, és korszerűsítette logisztikáját.

 

Az Erwin Halder KG számára a rövid szállítási határidők és a nagyfokú szállítási megbízhatóság magától értetődő. Az ilyen beszállítók aranyat érnek az ellátási gondok idején. Annak érdekében, hogy elegendő tárolókapacitással rendelkezzen a gigantikus termékválasztékhoz - csak a normáliákból van mintegy 12 000 típus -, a vállalat már 2019-ben elkezdte tervezni a raktár bővítését.

„Mint kiderült, ez egy perccel sem volt túl korai. 2021 április végére, amikor az építkezés megkezdődött, a raktárunk zsúfolásig megtelt” - mondja Stefan Halder, az Erwin Halder KG ügyvezető igazgatója. „Nem volt több szabad hely az automatizált raktárban, amelyet 2016-ban automatizáltunk. Ugyanez vonatkozott a hagyományos raktárra is. Sok raklapot vagy raklapos ketrecet már külső helyszínen kellett tárolni. Emellett még mindig volt néhány manuális folyamat, például a kéziszerszámainkat még mindig a raktári személyzetnek kellett kézzel összeszednie. Egy másik hiányosság pedig, hogy eddig nem volt lehetőségünk a teherautókat hátulról kirakodni. A 11,5 millió eurós befektetésünkkel most már mindez egy csapásra megváltozott!”

A raktár bővítésének és korszerűsítésének lehető legsikeresebb megvalósítása érdekében, az Erwin Halder KG egy a logisztikai rendszerekhez és folyamatokhoz értő szakembert is bevont a fejlesztés során az építészeti és mérnöki iroda mellett. Az építkezés ezután regionális cégekkel és szolgáltatókkal valósult meg. Ez kifizetődő volt, hiszen az új csarnok, beleértve az automatikus komissiózási folyamatot is, 2022 október eleje óta az előírásoknak megfelelően működik.

 

 

Egy jól átgondolt raktárbővítés

Az automatizált raktárat mintegy 1000 m2-rel bővítették és most már mintegy 36 000 konténer számára van hely. Ezenkívül mostantól más méretű tárolók is használhatók. Stefan Halder: „Ez nagyon előnyös a kéziszerszámaink kezelésénél. Van egy új komissiózó állomás is a nagyobb tárolók számára. Emellett jelentősen növelni tudtuk az automatizált raktár általános teljesítményét és csökkenteni a várakozási időt.”

Még a hagyományos raktárnál 170 százalékos növekedést sikerült elérni, így körülbelül 4050 raklap vagy raklapos ketrec számára lett hely. Az összes termék automatikus tárolásával és visszakeresésével, valamint komissiózásával a Halder jelentősen le tudta rövidíteni és egyszerűsíteni a folyamatokat.

Az új és modern be- és kimenő árutároló segítségével, ami mintegy 1100 m2-en terül el, biztosított a teherautók hatékony fel- és kirakodása. A projektet a fa- és kartondobozok számára helyben kialakított tároló teszi teljessé. „És, ha a jövőben több helyre van szükség valamelyik részterületen, semmi gond, minden raktárterület külön-külön bővíthető. Így gyorsabban és célzottabban tudunk reagálni” - teszi hozzá Stefan Halder.

 

 

Fenntarthatóság

A Halder még a régebbi épületek esetében is a fenntarthatóságra és az alternatív energiákra összpontosított. A meglévő napelem rendszerrel a vállalat már most is a felhasznált villamos energia mintegy harmadát termelte meg. Így a napelem rendszert a raktárral együtt bővítették, beleértve az új akkumulátorokat is. Stefan Halder: „Az újonnan telepített rendszerrel (300 kWp) és a 400 kWh-os akkumulátorokkal a Halder az energiaszükségletének legalább 50 százalékát napenergiából kívánja előállítani. Az akkumulátorok abban lesznek segítségre, hogy például a felhősebb időben ne kelljen túlságosan a hálózati áramra támaszkodnunk.”

Annak érdekében, hogy a régi és az új logisztikai folyamatok jól illeszkedjenek egymáshoz, a Halder az új épület üzembe helyezését követően a meglévő logisztikai csarnokot is átalakítja. Az átalakítási munkálatok az év végéig be fognak fejeződni.

 

>> Tovább a Halder gép- és készülékelemek termékoldalára!

>> Árakhoz és határidőkhöz kérje árajánlatunkat!

Galéria (3 kép)

© A honlap tartalmának, vagy részleteinek felhasználása a GIMEX-HIDRAULIKA Kft. jóváhagyása nélkül nem engedélyezett.

X-Meditor Kft.