jún 10, 2022

ROEMHELD golyós és görgős léc magyar nyelvű konfigurátor



Image

A lemezalakító és fröccsöntő gépek gyors és könnyű szerszámcserét segítő megoldásaival drasztikusan lecsökkenthető maga a szerszámcsere folyamata. A magyar nyelvű konfigurátor használatával a golyós és görgős lécek kiválasztása is leegyszerűsödik. Nem kell nehéz katalógust forgatni vagy online keresgélni. Egy egyszerűen átlátható rendszerből könnyen kiválasztható minden szükséges műszaki paraméter. Rajzot is generálhatunk a kiválasztás után és azonnal elküldhetjük ajánlatkérésünket is.

 

A ROEMHELD csoport az átállási idő csökkentésére alkotta meg a mechanikus és hidraulikus működtetésű léceket, amelyek megkönnyítik a nehéz, nagyméretű szerszámok cseréjét. A golyós és görgős lécek teherbírása széles skálán mozog, akár 160 kN/m, azaz 16 tonnát tud méterenként mozgatni. Az elemek kombinálhatók a ROEMHELD által kínált hidraulikus tápegységekkel és egyéb hidraulikus szerszámrögzítő megoldásokkal, így a felhasználó részére egy kulcsrakész megoldást, egy költséghatékony rendszert kínálnak.
A ROEMHELD csoport weboldalán található magyar nyelvű kalkulátor megmutatja a hidraulikus és mechanikus görgős/golyós lécek széles választékát. Segítségével többek között egyszerűen beállítható a léc hosszúsága, a horony szélessége, vagy a görgők/golyók közötti távolság. A kalkulátor alkalmas kód visszafejtésre is, mely segítségével a meglévő léceket be tudjuk azonosítani.

Míg a görgős lécek csak lineáris mozgatást tesznek lehetővé, addig a golyós kivitelek megkönnyítik a nehéz terhek elmozdulását bármelyik síkbeli irányba. A hidraulikus lécek esetén, vagy az egyes görgőket vagy az egész lécet emeljük 2 mm-el, majd süllyesztjük le a sikeres szerszámbehelyezés után. Természetesen felemelt állapot esetén is biztosított a nagy teherbírás (akár 160 kN), az olajnyomásnak köszönhetően. A házakat adott esetben alumíniumból vagy acélból készítik, így rendkívül időtállóak. Hőállóságuk maximum 250 °C üzemi hőmérsékletig garantált. A standard lécek beépíthetők T alakú és téglalap alakú hornyokba. Egyszerűen telepíthetők és helytakarékosak, felszerelésük utólag is lehetséges. Ezen kívül más típusú, gépspecifikus hornyok, vagy különböző löketű, speciális kialakítások is megvalósíthatók.

Mechanikus lécek könnyű súlyokhoz

Ha a léceket csak könnyű terhelésekhez használják (27-66 kN/m), költséghatékonyabb megoldás a mechanikusan működtettet lécek alkalmazása. Ebben az esetben a golyók vagy görgők kiemelkednek a léc felső síkjából a működtető rúgók által. Csak a szerszám rögzítésekor győzzük le a rúgók ellenállását, vagyis akkor nyomjuk be a golyókat vagy görgőket a fészkükbe. A maximális kapacitás a görgős kivitel esetén 66 kN méterenként. Ha az adott gép asztalán nincsenek hornyok kialakítva, akkor alkalmazhatók különböző mechanikus görgős, vagy golyós betétek. Ezen betéteket a megfelelően kialakított furatokba tudjuk rögzíteni, és akár 2,4 kN teherbírást is tudnak biztosítani elemenként.

 

Csonka Szabolcs
értékesítési vezető

 

>> Tovább a ROEMHELD golyós és görgős léc konfigurátorhoz!

>> Árakhoz és határidőkhöz kérje árajánlatunkat!

Galéria (3 kép)

© A honlap tartalmának, vagy részleteinek felhasználása a GIMEX-HIDRAULIKA Kft. jóváhagyása nélkül nem engedélyezett.

X-Meditor Kft.