ápr 12, 2022

Lemezalakító gépek mobil szerszámcserélő rendszere, 50 t szerszámsúlyig a ROEMHELD-től



Image

Az alkatrészgyártó cégek nagy kihívása a folyamatosan változó vevői igényekhez történő alkalmazkodás. A jelenlegi alapanyag- és beszállítói lánc problémái miatt a gyártás rugalmassága még jobban felértékelődik. Mindig az aktuális szituációra kell reagálni. Nemcsak az anyagleválasztásos alkatrészgyártás során megfelelő megoldás a különböző gyorscsere- és nullpontrendszerek. A présüzemek több tíz tonnás szerszámainál különösen felértékelődnek a könnyű szerszámmozgatást és gyors szerszámcserét segítő eszközök, amelyekkel jelentős költséget spórolhatunk meg.

 

 

A német ROEMHELD cégcsoport új kézi mozgatású szerszámcserélő rendszere egyszerre teszi lehetővé a gyors és könnyű szerszámcserét 50 tonnás szerszámsúlyig. A helytakarékos innováció kibővíti a vállalatok szélesebb választékát a lemezalakítás területén. Minden olyan felhasználó számára egy megfelelő megoldás, aki a különböző méretű és súlyú szerszámokat akarja úgy cserélni, hogy időt és energiát takarít meg. A lemezalakítással foglalkozó vállalatok részére lehet egy gyorsan megtérülő beruházás ez a megoldás.

 

A mobilszerszámcserélő rendszer kerekeken mozgatható, amely lehetővé teszi, hogy több gépnél is használható legyen. Nem szükséges gépenként külön konzolokat telepíteni, amely által jelentősen leegyszerűsödik az eszközök tárolásának problémája és csökkenek a beruházási költségek is. Könnyen integrálható új vagy akár már meglévő présgépekhez is. Félautomata és teljesen automatizált szerszámcsere rendszerekbe is beépíthető, tetszőleges magasságú présasztalokhoz illeszthető. A szerszámasztalhoz történő csatlakozás egy lábbal működtetett lineáris hengerrel történik, amely segítségével egyszerűen csatlakozunk a présgép oldalán elhelyezett tartóelemre. A hátsó támasztólábak ± 5 mm-es kézi beállítás mellett letalpalhatóak. Egyedi kivitelben akár különböző magasságú lábak gyorsan egy rögzítőcsap segítségével cserélhetőek. Ez a rendszer mobilitását garantálja különböző magasságú présgépasztalok esetében. A szerszámcserélő rendszer kialakításának köszönhetően alkalmas nagyon alacsony magassággal és nehezen hozzáférhető helyekkel rendelkező présgépek szerszámcseréjére.

 

 

Az elektromos lánchajtással kiegészített görgős konzolok alkalmazásával a nehéz szerszámok is könnyen és emberi beavatkozás nélkül mozgathatóak a présasztalon. Nem kellenek külön kiegészítő ütközők, mivel a hajtásláncnak köszönhetően a szerszám milliméteres pontossággal pozícionálható. A szerszám félautomatikusan vagy automatikusan csatlakoztatható a hajtáslánchoz és akár 2 m/perc sebességgel mozgathatjuk azt. A szerszámcsere automatizáltsági foka szabadon meghatározható, a vezérlésbe egyedi érzékelők, ütközők integrálhatóak. A mobil egységre felszerelt vezérléssel vagy a présgép saját vezérlésével összekötve működtethető. Emellett egyedi megoldásokkal vevőspecifikus szerszámbeállítások is megvalósíthatók.

 

Cserélje ki a nehéz szerszámokat egyszerűen, gyorsan és biztonságosan!

 

A szerszámcsere folyamata:

  1. Kézi mozgatással tolja a rendszert az adott géphez. A kerekeken guruló egységgel és oldalán elhelyezett fogantyúkkal ez könnyen megoldható, továbbá tárolásuk egyszerűbb a helyhez kötött megoldásokkal szemben.
  2. A szerszámcserélő egységen elhelyezett lábpumpával működtetett lineáris munkahenger segítségével rögzítsük egységünket a présasztalra felszerelt akasztó elemekre.
  3. A hátsó talpalólábakat az azokon található hüvely kézi elforgatásával rögzítsük a talajhoz. Ezzel az egész mobilszerszámcserélő egységet fixáltuk, letalpaltuk.
  4. Dugjuk be a tápkábelt az elektromos hajtás működtetéséhez.
  5. Felsőpályás daru vagy targonca segítségével helyezzük a szerszámot a konzolra.
  6. A lánchajtás összekapcsolása automatikusan történik a kézi egységen található működtető gombok segítségével.
  7. Toljuk be a szerszámot a kívánt pozícióba a lánchajtás működtetésével.
  8. Kézzel csatlakoztassuk le a lánchajtást a szerszámról.
  9. Járassuk vissza a lánchajtást, húzzuk ki a villamos kábelt, a talpalást oldjuk és akasszuk le az egységet a tartóelemekről.
  10. Következhet az újabb szerszámcsere akár egy másik gépnél.

 

 

 

Az innováció a szabványos szerszámcserélő konzolt elektromos merev lánchajtással kombinálja. Különböző változatokban kapható, és szinte minden préstípushoz alkalmas, új rendszerekhez és utólagos felszerelésekhez egyaránt.

 

Csonka Szabolcs
értékesítési vezető

 

>> Tovább a Szerszámcserét segítő eszközök termékoldalára!

>> Árakhoz és határidőkhöz kérje árajánlatunkat!

Galéria (8 kép)

© A honlap tartalmának, vagy részleteinek felhasználása a GIMEX-HIDRAULIKA Kft. jóváhagyása nélkül nem engedélyezett.

X-Meditor Kft.