febr 21, 2022

A megfelelő munkahenger kiválasztásának fő szempontjai



Image

Minden újonnan készülő gépegység tervezésének sarokpontja a munkahengerek megfelelő kiválasztása. Érdemes erre a területre már a tervezési folyamat kezdetén kiemelt figyelmet fordítani, hiszen egy jól megválasztott henger gyártási és üzemeltetési költségei töredékei lehetnek egy rosszul kiválasztott, legyártott munkahengerének. Az alábbiakban a főbb szempontokat vesszük sorra.

 

A megfelelő geometria kiválasztása:

Kiemelt fontosságú már a kezdetek kezdetén meghatározni a szükséges geometriát. Mekkora legyen az összezárt csaptáv, a löket, hol legyenek a felfogatási pontok, stb. Bár menetes rúdszárral szerelt hengerek esetén a csaptávolságot lehet pár mm-es mértékben állítani, de komolyabb változásokat már csak a henger átalakításával lehet eszközölni. A löket csökkentése sokszor megoldható egy lökethatároló beépítésével, de a löket utólagos növelésére csak a henger csövének és szárának kicserélésével van lehetőség.

 

A megfelelő nyomás-erő viszony meghatározása:

Akár egy már meglévő, akár újonnan tervezett tápegységgel lesz majd működtetve a munkahenger, célszerű olyan dugattyú átmérőt választani, amellyel a kívánt erőt már egy alacsonyabb nyomáson is el lehet érni. A munkahengerek tervezésekor specifikált maximális nyomást ugyanis semmilyen esetben nem szabad túllépni. Egy kellő tartalékkal belőtt rendszer esetén az erőt a nyomás emelésével még lehet fokozni, de amennyiben már eleve úgy választottuk meg a hengerünket, hogy az a maximális üzemi nyomáson működjön, akkor az erő növelésére nem marad más lehetőség, mint egy másik, nagyobb dugattyú átmérővel rendelkező henger beépítése.

 

A kihajlás szerepe:

Hosszabb löketű hengereknél fokozottan ügyelni kell a szár átmérőjének méretezésére. A szárak hosszának növekedésével fokozottan nő a kihajlás veszélye, melyet elkerülni vastagabb munkahenger szárak alkalmazásával lehet. A munkahenger katalógusok tartalmazzák azokat a táblázatokat, amelyekből meghatározható egy adott lökethez mekkora maximális nyomás alkalmazható. Egyedi tervezésű hengereknél kérje nyugodtan kollégáink segítségét.

 

A munkahenger sebessége:

A munkahenger sebességének növelése értelemszerűen csökkenti a ciklusidőket. Nem lehet ugyanakkor büntetlenül a végtelenségig fokozni a sebességet, mert a löketvégi felütközések károsíthatják a munkahengert. Míg a hegesztett csövű hengerek különösen érzékenyek az ütésszerű igénybevételre, addig az összehúzószáras kivitelek és a blokkhengerek kevésbé. Általánosságban elmondható, hogy 20m/perces sebesség fölött szükséges a löketvégi fékezés beépítése.

 

Hőmérséklet viszonyok:

A standard munkahengerek ajánlott maximális üzemi tartománya 60-70 °C körül alakul. FKM tömítések segítségével ugyanakkor elérhetőek olyan munkahengerek is, amelyek 150-200 °C-os környezetben is működőképesek maradnak. Bizonyos egyedi kivitelű hengerek elérhetőek vízhűtéses kivitelben is.

 

Mátai Balázs
Projektmérnök

 

>> Tovább a Munkahenger termékoldalára!

>> Árakhoz és határidőkhöz kérje árajánlatunkat!

Galéria (6 kép)

© A honlap tartalmának, vagy részleteinek felhasználása a GIMEX-HIDRAULIKA Kft. jóváhagyása nélkül nem engedélyezett.

X-Meditor Kft.