febr 7, 2022

Duplomatic proporcionális vezérléstechnika



Image

A hidraulikus szelepek vezérlésére számtalan mód létezik. Már a rendszer tervezésekor érdemes eldönteni a vezérlés fajtáját. Amennyiben az elektromos vezérlésre esett a választásunk elgondolkodhattuk, hogy megelégszünk, a sima nyit-zár, vagy irányváltó funkciókkal, esetleg ennél valamivel többet szeretnénk. Ha igen, vannak szelepek, amikkel a nyomást és az átfolyást is állíthatjuk igényeink szerint.

 

Amennyiben szeretnénk finomhangolni ezeket a funkciókat érdemes a proporcionális kivitelt választani. A szükséges elemekből és ezekhez az elemekhez költséghatékony és könnyen kezelhető megoldás az EDC-1 elektromos csatlakozó alkalmazása.

Ez egy elektromos csatlakozóba integrált vezérlés, amit közvetlenül a mágnestekercs csatlakozására helyezzük. Programozhatjuk a nyomógombok segítségével, ilyenkor a visszajelzést a kétkarakteres kijelzőről kapunk. Továbbá lehetőség van programozni számítógépről adatkábel segítségével. Amennyiben folyamatosan be szeretnénk avatkozni a működésbe a beállítás után a bemeneti jelszint szabályzásával megtehetjük, akár egy egyszerű potenciométerrel is.

A bemeneti jel fajtája választható 0-10 V, 0-5 V, vagy 4-20 mA és többféle kapcsolási frekvenciával és áramerőséggel is elérhető.

 

► Angol katalóguslap letöltése.

 

Szántó Norbert
műszaki tanácsadó

 

>> Tovább az Alaplapos szelepek termékoldalára!

>> Árakhoz és határidőkhöz kérje árajánlatunkat!

© A honlap tartalmának, vagy részleteinek felhasználása a GIMEX-HIDRAULIKA Kft. jóváhagyása nélkül nem engedélyezett.

X-Meditor Kft.