nov 30, 2021

Hidraulikus központosító satu? HILMA ZH!



Image

A központosító satuk a munkadarabot a külső kontúrján keresztül egy meghatározott szimmetriatengelyre beállítja és központosan rögzíti. Rugalmasan használhatók megmunkáló központokon, szerszámgépeken, valamint speciális berendezések esetében is. A hidraulikus működtetés megfelelő a teljesen automatizált rendszerekbe való integrálásra is. A holtjátéktól mentes belső szerkezet magas szintű központosítási pontosságot biztosít.

 

A HILMA ZH-típusú hidraulikus működtetésű satuk kettős működésűek. A kettős működésnek köszönhetően a satu szorítása és oldása is szabályozható, a műveletek pontosan meghatározhatóak. Hidraulikus nyomáskacsoló használatával a megfelelő szorítóerő eléréséhez szükséges nyomásérték ellenőrizhető. Mivel a hidraulika nyomás felépülhet akár akkor is egy szorítórendszerben, ha az pl. elakad vagy rossz pozícióban van, emiatt a satuba integrált vagy felszerelhető induktív jeladókkal a satu valós pozíciója is ellenőrizhető, a központi rendszerbe integrálható. Ezekkel a tulajdonságokkal valósíható meg, hogy a ZH-típusú satukat teljesen automatizált rendszerek üzembiztos megfogó elemei lehessenek.

 

Előnyök:

  • szorítás ismétlési pontossága ± 0,01 mm,
  • nagy befogási tartomány,
  • bármilyen pozícióban használható,
  • különböző rögzítési lehetőségek ügyfélspecifikus szorítópofákhoz,
  • hűtőfolyadék- és forgácsvédelem a szánba integrált tömítéssel,
  • nagy löket,
  • nyitási löketkorlátozás beállítócsavarral.

 

Típusok:

  • Pofaszélesség szerint: 100, 125, 160 mm,
  • hidraulikus kettős működésű kivitel.

 

Első alkalmazási példa.

 

 

Három hidraulikus működtetésű központosító satu - Z 100 H - van egy gépen a végmegmunkáláshoz. A teljesen automatizált rendszer ember nélküli üzemben működik. A munkadarab-specifikus pofák különböző átmérőket rögzítenek ugyanabban a középpontban.

 

Második alkalmazási példa.

 

 

Két Z 160 H központosító satu segítségével a végmegmunkáló gép teljesen automatikusan működik. A következő munkadarab már készen van (a képen jobbra fent), azt a megfogó (a megmunkálás alatt álló munkadarab felett) táplálja, miután az előző munkadarabot balra eltávolította. Az optimalizált szorítópofák lehetővé teszik a különböző alkatrészek megmunkálását a szorítópofák cseréje nélkül. A teljesen automatizált rendszer ember nélküli üzemben működik.

 

Az angol katalógus letöltéséhez kattints ide!

 

Csonka Szabolcs
értékesítési vezető

 

>> Tovább a Vertikális megmunkálás termékoldalára!

>> Árakhoz és határidőkhöz kérje árajánlatunkat!

Galéria (3 kép)

© A honlap tartalmának, vagy részleteinek felhasználása a GIMEX-HIDRAULIKA Kft. jóváhagyása nélkül nem engedélyezett.

X-Meditor Kft.