nov 22, 2021

Ékes szorítóhengerek, akár 125 tonna szorítóerővel!



Image

Gyakori probléma munkadarabok, szerszámok vagy különböző alkatrészek rögzítésénél, hogy a lehető legkisebb helyen a legnagyobb szorítóerőre van szükség. További probléma, ha hiányzik a célnak megfelelő hidraulikus tápegység, amely lényegesen kevesebb nyomást állít elő, mint amire szükség lenne a stabil és biztonságos rögzítéshez.

 

 

Az ékes szorítóhengerek mechanikus, hidraulikus, elektromos működtetéssel érhetőek el. Az ékes szorítóhengerek lemezalakító-, fröccsöntő-, öntőszerszámok rögzítése mellett bármilyen alkatrész szorítására alkalmasak, ahol a lehető legnagyobb szorítóerőre van szükség. A szorítóelemek hidraulikus változatai egy szabványos ROEMHELD hidraulikus blokkhengerből állnak, amely a házhoz vezetett csavarral van összekötve. A szorítócsapnak 20°-os kúpja van, amellyel a szerszám ferde befogóélének szorít. A szorítóelem belsejében lévő konstrukciónak és a szorítócsap 20°-os kúpjának köszönhetően mechanikus súrlódási kapcsolat van. A biztonság érdekében és a gépekre vonatkozó ML 2006/42/EC irányelvnek megfelelően a hidraulikus nyomást fent kell tartani a szorítás során is.

 

Az ékes szorítóhengerek pozíció lekérdező elemekkel is felszerelhetőek, amellyel ellenőrizhetjük és visszacsatolást tudunk adni a gépnek a szorított vagy oldott állapotról. A pozíció lekérdező elemek számos beépítési lehetőség mellett alkalmazhatóak, így alkalmazkodva az aktuális konstrukciós elvárásokhoz. A hűtőkörrel kialakított változattal, amely a blokkhenger házában került kialakításra, biztosított az állandó hőmérséklet magas hőmérséklettartományú folyamatok esetében is, ezzel védve a szorítóhenger tömítéseit.

 

Ékes szorítóhenger hűtőkörrel:

 

 

 

Mérettől függően 25 kN és 1250 kN közötti szorítóerőre képes. Magas szintű működési megbízhatóság jellemzi a pozíciófigyelés révén az ékes szorítóhengereket. Nagyon robusztus és bevált szorítóelem, magas biztonsággal és hosszú élettartammal.

 

Alkalmazási területek:

  • biztonságos szerszámrögzítés ferde szorítóéllel,
  • présszerszámok szorítására,
  • fröccsöntő gépek szerszámaihoz,
  • különböző gépek és rendszerek szerszámaihoz.

 

Biztonsági szintek:

  • biztonsági szint nélkül,
  • biztonsági szinttel,
  • formazáró biztonsági szinttel.

 

Az ékes szorítóhengerek elve a ferde befogóélhez:

 

Csonka Szabolcs
értékesítési vezető

 

>> Tovább a Hidraulikus rögzítőelemek termékoldalára!

>> Árakhoz és határidőkhöz kérje árajánlatunkat!

Galéria (7 kép)

© A honlap tartalmának, vagy részleteinek felhasználása a GIMEX-HIDRAULIKA Kft. jóváhagyása nélkül nem engedélyezett.

X-Meditor Kft.