okt 28, 2021

Alternatíva a munkadarab-rögzítésre? Az új ROEMHELD furatmegfogó!



Image

Ha a már jól bevált rögzítési technikák, pl. lengőkaros befogók nem teszik lehetővé a szerszámok szabad mozgását és az alkatrész körüljárhatóságát, más megoldás szükséges. A német ROEMHELD cégcsoport ezekre a helyzetekre kínál alternatív, költséghatékony megoldást furatmegfogóival.

 

A munkadarabot az alkatrészen található sima felületű furatokkal lehet rögzítni. Így közvetlenül a befogóegységre, a speciálisan erre a feladatra kialakított edzett felületre helyezhető. Ezáltal nincs szükség további ülékek, adapterek beépítésére. Ennek köszönhetően nem csupán a készülék gyártási költségei csökkenthetők, de az összeadódó tolerancia értékekből származó pontatlanság is.

Ezzel a rögzítési módszerrel a munkadarab befogása és támasztása egy oldalon történik, így kifejezetten alkalmas az 5-oldalas megmunkálásokhoz. Ez a típus nem rendelkezik központosító funkcióval. A munkadarab behelyezéséhez biztosítani kell tájoló csapokat úgy, hogy a pozícionálás pontossága ± 0,4 mm között legyen. Ezeknek a csapoknak kell tudni elnyelni a megmunkálás során esetlegesen fellépő oldalirányú erőket is. Amennyiben átmenő furatban rögzítünk és megmunkálás közben fémforgács, hűtővíz kerülhet a szorítóperselyhez, a lefúvatás funkció kiépítése elengedhetetlen a védelem érdekében. A megfogó aktuális állapota vizuálisan nem meghatározható, ezért 3 db további levegőfurat áll rendelkezésre a szorítás, oldás és munkadarab felfekvés ellenőrzésére.

Ezek együttesen nagy üzembiztonságot garantálnak akár automatizált rendszerekben is.

 

Előnyök:

  • axiális rögzítés furatokban,
  • 5-oldalas megmunkálás,
  • levegős felfekvésfigyelés,
  • lefúvatás funkció a védelemért,
  • szorított és oldott állapot ellenőrzés,
  • edzett alátámasztó felület,
  • rövidebb megmunkálási idők.

 

Császár Tamás
műszaki tanácsadó

 

>> Tovább a Hidraulikus furatmegfogók termékoldalára!

>> Árakhoz és határidőkhöz kérje árajánlatunkat!

© A honlap tartalmának, vagy részleteinek felhasználása a GIMEX-HIDRAULIKA Kft. jóváhagyása nélkül nem engedélyezett.

X-Meditor Kft.