aug 18, 2021

TOROK – a kézi működtetésű patronos tokmány



Image

Számos esetben nem csak nagysorozatú alkatrészgyártáshoz szükséges a pontos és üzembiztos megfogó egység, hanem ott is, ahol kis darabszámban, de precíziós munkadarabok gyártása szükséges. Ezekre a szituációkra kínálja a HAINBUCH a TOROK kézi működtetésű patronos tokmányát.

 

A TOROK kézi tokmányt főleg szerszámprototípusoknál használják, valamint szorítóhenger nélküli szerszámgépeknél. Egyszerű kézi működtetésének köszönhetően, akár köszörűgépeken használva, óvatosan és biztonságosan tudja munkadarabját rögzíteni. A villámgyorsan felszerelhető adaptereknek köszönhetően pedig, mint például a MANDO tüskés adapterek, 3-pofás modulegységek, Morse- és körmös menesztő egységek további megfogási szituációra nyújtanak megoldást. Megfogási tartománya ø3‑100 mm, de a szegmenses vulkanizált patronoknak köszönhetően szinte bármilyen geometria megfogható. A 3-pofás modulegység felrögzítésével, egy teljesen azonos 3-pofás tokmányt kapunk, amellyel 209 mm-es megfogási tartomány lehetséges. A TOROK tokmányok mind SPANNTOP, mind TOPlus rendszerekben elérhetők. A TOROK használatával akár könnyen és egyszerűen tesztelhetők a nagysorozatú gyártásra tervezett megfogó egységek elvárásai. Lehetőség van a prototípusgyártás során nem várt problémák orvosolására.

 

 

Az újdonság a választható könnyű, karbonból készült konstrukció, amelynek köszönhetően a TOROK CFK segítségével megtakaríthatja a súly egyharmadát. A jelentős súlycsökkenés kedvezően hat a gép orsócsapágyaira vagy különösen előnyös kézi mozgatás esetén. Például a TOROK tokmány akár megmunkálóközpontok megfogóegysége is lehet. Egy nullpontrendszerrel integrált készülékcserénél pedig fontos tényező a kisebb súly.

 

Előnyök:

  • kézi működtetés - nincs szükség szorítóhengerre,
  • <0,01 körfutási pontosság,
  • érzékeny, kontrolálható megfogás lehetséges a kézi működtetés révén,
  • a munkadarabot ütközőre húzza a patron szorításkor, nagyobb a stabilitás és a mérettartás,
  • adapterek: tüskés, pofa-modulok, Morse-kúpos és körmös menesztő egységek.

 

Alkalmazási területek:

  • kissorozatú alkatrészgyártás,
  • szerszámüzemek,
  • precíziós alkatrészgyártás,
  • akár tesztelésre a nagysorozatú gyártás megkezdése előtt.

 

Csonka Szabolcs
értékesítési vezető

 

>> Tovább a HAINBUCH TOROK tokmány termékoldalára!

>> Árakhoz és határidőkhöz kérje árajánlatunkat!

 

Galéria (3 kép)

© A honlap tartalmának, vagy részleteinek felhasználása a GIMEX-HIDRAULIKA Kft. jóváhagyása nélkül nem engedélyezett.

X-Meditor Kft.