aug 2, 2021

Egy kézből a megoldás, villámgyors szerszámcsere lemezalakító gépeken



Image

Ismerje meg a termelésében rejlő tartalékokat a szerszámcserélő rendszerek segítségével!

 

Számos iparágban lemezalakító gépeken állítják elő az alkatrészeket. Ebből jelentős részt tesz ki az autóipar, a gépjárművek különböző elemeinek gyártásával. Az elektromos gépjárművek terjedésével, amelyek lényegesen kevesebb alkatrészből állnak, kevesebb megmunkált alkatrész előállítása válik szükségessé. Azonban ez nem mondható el a karosszéria elemekről. Sőt, a legtöbb elektromos modellnél az akkumulátor tartó elemeket is présgépeken állítják elő. A különböző lemezalakító gépek szerszámcsere rendszerei továbbfejlődnek, igazodva a rugalmas gyártás követelményeihez. A GIMEX-Hidraulika Kft. közel 30 éves tapasztalatával vállalja komplett szerszámrögzítő rendszerek tervezését és kivitelezését.

 

Használatuk egyszerű, akár extrém körülmények között is!

A német ROEMHELD cégcsoport az innovatív technológia és a sokéves tapasztalata alapján kínálja szerszámrögzítés és szerszámcsere programját. Milyen előnyökkel jár a felhasználók számára ezen termékek és rendszerek alkalmazása? Magasabb termelékenység, nagyobb kapacitás a rövidebb beállítási idők miatt, kevesebb állásidő pl.: szerszámtörés esetén, rövidebb tesztekre fordított idő. A kézi működtetés nélküli elemek használatával, mint a nyomás- és pozíciófigyelő kiegészítők, pedig automatizálhatjuk a szerszámcsere folyamatát. A rövid kapcsolási idők, a gépvezérlésbe történő akár utólagos integrálás, a szerszám helyzetének reprodukálása mind az állandó alkatrész minőséget és a deformációmentes szerszámszorítást biztosítják. Nagy szorítóerő mellett, gyors megfogás érhető el akár hozzáférhetetlen helyeken is. Kevésbé tapasztalt alkalmazottak számára sem okoz nehézséget használatuk, így a gépkezelők számára a szerszámcsere folyamatai leegyszerűsödnek.

 

Gazdasági oldalról nézve, jelentős költséget tudunk spórolni. A rövid beállítási idők kis szériák esetében is kisebb készletezést eredményeznek. A szorítóeszközök számát csökkenteni tudjuk, növekszik a szerszámok élettartama a kevesebb kopás miatt. Rövidebb indulási idő szükséges új szerszám esetén, azaz kevesebb mintadarabbal és beállítási idővel számolhatunk. Összegezve ezen előnyöket, már rövid távon is rentábilis a szerszámcserét meggyorsító eszközök beszerzése.

 

Szűkös a beépítési hely? Használjon betolható kompakt szorítót!

A ROEMHELD által kifejlesztett új betolható szorítók kompakt kialakításának köszönhetően, szűk helyeken is megoldhatóvá válik a présszerszámok nagy erővel történő rögzítése. A kompakt méret és a kis tömeg ellenére megfogónként akár 7,8 tonnás szorítóerő is elérhető. A meglevő rendszerekbe történő könnyű beépíthetőséget a szorítóhoz kidolgozott T-nútos adapterrendszer teszi lehetővé 14, 18, 22, és 28 mm-es méretekben. A szorítóelem igény esetén külön is rendelhető.

A magas minőségű felületkezelésnek és a speciális tömítéseknek köszönhetően a szorítóelem extrém körülmények között, pl.: nagysebességű lyukasztógépeken is használható, akár 120 °C-os környezeti hőmérsékletig. A könnyű kezelhetőség érdekében a megfogó süllyesztett markolattal lett ellátva.

 

Előnyök:

  • kis beépítési hely,
  • nagy szorítóerő,
  • 8-12 mm löket,
  • adaptálható T-nútos rendszer,
  • lekerekített orr a beépítés egyszerűsítése végett,
  • könnyű utólagos beépíthetőség, akár meglévő rendszerekbe,
  • magas minőségű felületkezelés.

 

Szerszámmozgatás könnyedén

A szerszámcserélő rendszerrel nehéz szerszámok is könnyedén és gyorsan mozgathatóvá válnak. A standard szerszámcserélő konzolok alapján tervezett rendszer könnyen és helytakarékosan összeszerelhető, így az új rendszereken felül, ideális a meglévő gépekre való utólagos felszerelésre is.

A speciális húzó- és tolóhajtással rendelkező szerszámcserélő állomás lehetővé teszi a felhasználó számára, hogy rövid idő alatt akár 25 tonna súlyú szerszámokat mozgasson. Az gépasztal T-nútos hornyaiban található görgős és golyós lécek lehetővé teszik a szerszámok könnyű behelyezését. A meghajtó egység és a tartókonzol rögzítése után, daruval vagy targoncával könnyedén ráhelyezhető a szerszám. Az integrált meghajtórendszer lehetővé teszi a felhasználó számára, hogy egy külön kézi távirányító segítségével működtesse a rendszert. Ez a csererendszer szinte minden préshez alkalmas, könnyen leszerelhető és könnyen használható.

 

 

A szerszámcserélő rendszer előnyei:

  • kisebb erőkifejtés és a nehéz szerszámok biztonságos kezelése,
  • rövidebb leállások a könnyű és hatékony eszközcserének köszönhetően,
  • kis szériák könnyen kivitelezhetők,
  • nagy teherbírás,
  • könnyen használható,
  • a szerszámok egyszerű behelyezése kézzel vagy automatikusan, a görgős vagy golyós lécek segítségével.

 

Kulcsrakész megoldás?

A fent említett elemek kiegészülve az akár 1600 kg-os szerszámok szállításához alkalmas szállító eszközök használatával, a komplett szerszámcsere folyamatára megfelelő megoldást nyújtanak, egészen a szerszámok szállításától a szerszámok rögzítéséig. A GIMEX-Hidraulika Kft. vállalja az aktuális feladat komplett megtervezését és kivitelezését. Emellett kérhető a hidraulikus tápegység tervezése villamos vezérléssel, amely összeköthető a prés- vagy stancoló gép központi vezérléséhez, így biztosítva a megfelelő üzembiztonságot. Így válik kulcskész folyamattá.

 

Csonka Szabolcs
értékesítési vezető

 

>> Tovább a szerszámrögzítő elemek termékoldalára!

>> Árakhoz és határidőkhöz kérje árajánlatunkat!

Galéria (6 kép)

© A honlap tartalmának, vagy részleteinek felhasználása a GIMEX-HIDRAULIKA Kft. jóváhagyása nélkül nem engedélyezett.

X-Meditor Kft.