ápr 30, 2021

HAINBUCH modulegységek = 2 vagy 3-pofás tokmány villámgyorsan



Image

A hagyományos szorítópofás tokmányok mérete számos szerszámgép munkaterében akadályt jelentenek. Nemcsak a géporsót, a nehéz tokmányt, ráadásul még a munkadarabot is maximális fordulatra kell gyorsítani, állandó vágósebességgel kell megmunkálni, megállítani, majd ismét felgyorsítani. Nem beszélve a gép felszerszámozásról, amelyekhez sok esetben a nagy tokmánytestek miatt egyedi szerszámozás szükséges.

 

A HAINBUCH cég egyszerű megoldása újradefiniálja a 2- és 3-pofás szorítás témáját, amely mérföldkőnek számít a munkadarab-befogástechnika történetében. Kifejlesztettek egy új, szorítópofás modulrendszert, amely méretre ugyan kicsi, de stabil, rugalmasan és villámgyorsan cserélhető. Széles befogási tartománnyal rendelkezik, 3-pofás modulegység esetében 25-209 mm, 2-pofás változatban pedig 15-209 mm. SPANNTOP vagy TOPlus tokmányból és a modulpofa rendszerből nemcsak egy pofás tokmányt hozhatunk létre, hanem valamennyi szorítási szituációra kiterjedő befogási megoldást is. A szorítópatron kiszedése után 30 másodperc alatt felszerelhető a pofásmodul egység és beállítás nélkül gyárthatunk tovább. A HAINBUCH építőelemes megoldása gazdaságos és a legrugalmasabb gyártást biztosítja.

 

 

Egyszerű a képlet!

Kisméretű munkadarab, egyenlő kisméretű befogásmegoldás. Az új szorítópofás modulegységgel az alkatrészek megfogásának 80 %-a megoldható, a nagyobb alkatrészek egy nagyobb méretű modulegységre történő átszereléséhez is mindössze 30 másodperc szükséges.

Tegyük fel, hogy vásárol egy 6-os méretű kúpos (A2-6) főorsó végződésű esztergagépet. Ebben az esetben a munkadarab befogásispektruma 10 és 200 mm-es átmérő tartományban mozog. Ahhoz, hogy ezzel A lehető legnagyobb spektrumot fedjük le, a gépet egy 215-ös méretosztályú 3-pofás tokmánnyal kell felszerelni. Fontos, hogy csak az alkatrészek 80 %-a essen a 100 mm-es és ennél kisebb befogási tartományba. Ekkor jön a dilemma, amivel a gyakorlatban meg kell küzdeni: nagy befogóeszköz – kisméretű munkadarab. A szerszámokkal nehezen férünk hozzá, vagy azokat gyakran előnytelenül távol lehet csak befogni, nem ritkán egyedi szerszámokra van szükség, továbbá nagy az ütközés veszélye is. Ebben az esetben a legjobb megoldás a HAINBUCH szorítópatronos rendszere a pofás modulegységgel kiegészülve.

 

 

Ellenorsóknál átfogó-tokmányként is alkalmazható, karbantartást ritkán igénylő és a vezetőpályák tömítettségének köszönhetően szennyeződésre érzéketlen. Sőt nem csak a forgó megmunkálásoknál használt SPANNTOP és TOPlus tokmányokra szerelhető. Megmunkálóközpontok, vagy nem forgó megfogók, mint például a mechanikusan működtethető MANOK plus vagy hidraulikus HYDROK szorítóelemekhez is illeszkedik. Ezzel válik teljessé a modulegységek különböző szerszámgépeken történő átjárhatósága.

 

Csonka Szabolcs
értékesítési vezető

 

>> Tovább a HAINBUCH adapter rendszerek termékoldalára!

>> Árakhoz és határidőkhöz kérje árajánlatunkat!

Galéria (7 kép)

© A honlap tartalmának, vagy részleteinek felhasználása a GIMEX-HIDRAULIKA Kft. jóváhagyása nélkül nem engedélyezett.

X-Meditor Kft.