ápr 20, 2021

Duplomatic közlapos szelepek



Image

A hidraulika rendszerek kialakításakor ugyanazon funkció megvalósítására több megoldás is létezik. Többféle gépépítő elemet használhatunk. Csővezetékes, monoblokk, szekcionált vagy CETOP szabvány szerintit is alkalmazhatunk. Előnyös tulajdonságaik és sokféleségük miatt gyakran alkalmazunk közlapos szelepeket.

 

Amint meghatároztuk mit szeretnénk elérni a rendszerünkkel ki tudjuk választani a szükséges elemeket.

 

Íme néhány funkció:

  • nyomáshatároló,
  • nyomás csökkentő,
  • sorrendszelep,
  • visszacsapó-vezérelt visszacsapó,
  • fojtó – fojtó-visszacsapó,
  • „vagy” szelep,
  • stb.

 

Előfordulnak olyan esetek, amikor utólag kell megváltoztatni egy adott henger működését.

Ilyen eset például, ha eddig nem volt szükségünk a henger kúszásmentes rögzítésére vagy tehertartásra és nem akarunk hozzá nyúlni a csövezéshez. Ezért utólag beépítünk egy vezérelt visszacsapó szelepet az útváltó szelep alá. A műveletet alacsony költségen és gyorsan elvégezhetjük.

Választhatunk vezérelt vagy kettős vezérelt visszacsapó szelepet a Duplomatic kínálatából. A CETOP3/NG6 ISO4401-03 szabványnak megfelelő széria az MVPP.

A Duplomatic a tervezési munkát azzal is támogatja, hogy a részletes katalóguson túl elérhetővé tette a 3D modelleket is a szelepekhez saját weboldalán.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nézzünk meg egy másik esetet!

Van egy eszközünk, amit a beállított rendszernyomásnál kisebb értéken kell használnunk, de a főköri nyomást nem csökkenthetjük. Ilyenkor beépítünk egy nyomáscsökkentőt az adott ágba a szelep alá, hasonlóan, mint az előző példában. Itt is több lehetőségünk van, a következő ábrán láthatjuk.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ezeken a példákon túl, számos más lehetőség, variáció és megoldás is szerepel a kínálatban. Kérdés esetén, keresse bizalommal a Gimex munkatársait!

 

Szántó Norbert
műszaki tanácsadó

 

>> Tovább az alaplapos szelepek termékoldalára!

>> Árakhoz és határidőkhöz kérje árajánlatunkat!

Galéria (4 kép)

© A honlap tartalmának, vagy részleteinek felhasználása a GIMEX-HIDRAULIKA Kft. jóváhagyása nélkül nem engedélyezett.

X-Meditor Kft.