dec 9, 2020

„Novum contra usum” címmel megjelent Görcsné Dr. Muzsai Viktória könyve



Image

Görcsné Muzsai Viktória: „Novum contra usum” (Újat a megszokott helyett). Pedagógia, nyelvoktatás és innováció a CENTROPE Régióban, cikkek, tanulmányok, projektek antológiája Győr, 2020.

 

A közösségért cselekedni nem újkeletű dolog, a régi szerzetesrendek is ezen nemes cél köré építették fel mindennapjaikat: tanítottak, gyógyítottak vagy az akkori kor tudását igyekeztek rendszerezni és gondoskodni az utókor számára való elérhetőségéről. Görcsné Dr. Muzsai Viktória nem hiába választotta munkássága mottójául a XII. századi Sarget apát mottóját – most megjelent, pedagógusi, oktatásszervezői és intézményvezetői munkássága során íródott cikkeit összegző könyve ezen szellemiséget hivatott megmutatni.

Az 595 oldalas könyv 51, magyar, angol, német és orosz nyelven íródott cikket, tanulmányt rendszerez 7 fejezetbe. A mű a szerző tudományos fejlődése mellett végigkíséri azt a mindennapok során is tetten érhetővé váló aktív szervezőmunkát, mellyel Viktória egyszerre igyekezett a pedagógiát mint szakmát megújítani és a tanulókat, hallgatókat egy előre nem látható jövőre felkészíteni.

A kötet megjelenését támogató Gimex számára a „Novum contra usum” („Újat a megszokott helyett”) filozófiája azt a hozzáállást testesíti meg, amely köré működésünket mi is építjük. Sikerünk zálogát a munkánk iránti szakmai alázatban, a partnereink irányába mutatott korrekt üzleti hozzáállásban, valamint a folyamatos megújulás iránti igényben látjuk.

 

Tekintse meg a könyvbemutatóról készült videót!

 

A galériában látható portréfotókat Varga György EFIAP kiváló fotóművész készítette.

 

>> Tovább a Széchenyi István Egyetem weboldalán található összefoglalóra!

>> Tovább a Győr Plusz weboldalán található összefoglalóra!

Galéria (5 kép)

© A honlap tartalmának, vagy részleteinek felhasználása a GIMEX-HIDRAULIKA Kft. jóváhagyása nélkül nem engedélyezett.

X-Meditor Kft.