nov 18, 2020

Gépsatuk erőmérővel a HILMA-tól



Image

Kíváncsi mekkora szorítóerővel dolgozik gépsatuja, de nem tudja, hogyan mérje? A ROEMHELD csoport megoldást kínál erre.

 

A munkadarabok szorítására az egyik legelterjedtebb megoldások a könnyen elérhető és tervezhető saturendszerek. A megmunkáló központokon elterjedt satus rendszerek sokfélék lehetnek, azonban a folyamatbiztonságnak itt is elsődleges szempont kell lennie.

 

Nagy nyomással működtetett gépsatukkal nagy szorító erőket tudunk elérni. Ezek a szorítóerők biztosítják munkadarabunk gyárthatóságát. A satu működtetésekor a kalibrált nyomatékkulcs alkalmazása mellett érdemes a hidraulikus rendszerben felépülő erőt is ellenőrizni. Erre kínálnak megoldást a HILMA NC rendszereibe beszerelhető erőmérős órák, amelyek a satuban felépülő hidraulika nyomást feleltetik meg a keletkező szorítóerővel. Így egyszerre biztosítjuk a hidraulikus megoldásból fakadó szorítóerőt és biztos visszajelzést kapunk ennek értékéről is az egész folyamat során. Továbbá ennek segítségével egyszerűbben reprodukálhatók a megfelelő megfogások, mivel biztosan ugyanakkora értéken fogunk szorítani.

A kapott érték segítségével ellenőrizhetjük megfogó állapotát. A gyári értékektől való eltérés jelezheti olaj utántöltés szükségesét vagy elhasználódott tömítések jelenlétét. Tehát az erőmérő óra kettős funkciót lát el, egyszerre állapotjelző és szorítási erőt felügyelő eszköz.

 

Az NC satuk előnyei:

  • rugalmasan felhasználhatók,
  • szorítóerő és satu állapotának ellenőrzése erőmérő órán keresztül,
  • egyszerű tisztíthatóság,
  • gyors átállíthatóság,
  • a szorítási tartományok gyorsan állíthatók a szán állító csapok segítségével,
  • széles pofaválaszték.

 

► Angol katalóguslap letöltése.

 

>> Tovább a vertikális gépsatuk termékoldalára!

>> Árakhoz és határidőkhöz kérje árajánlatunkat!

Galéria (4 kép)

© A honlap tartalmának, vagy részleteinek felhasználása a GIMEX-HIDRAULIKA Kft. jóváhagyása nélkül nem engedélyezett.

X-Meditor Kft.