ápr 17, 2020

Az Industry 4.0 kompatibilis szerszámbefogó technológia



Image

Az elektromos autók gyártásának egyre növekvő igénye miatt a gyártóknak is követni kell az aktuális technológiákat. A szakértők szerint a közeljövőben az lesz a tendencia, hogy egyszerű, olcsó és utólag könnyen átalakítható megoldásokat érjenek el a prések digitalizálására és hálózatba szervezésére, valamint az állapotfigyelésre. A többi gyártóhoz hasonlóan a Hilma-Roemheld szorítótechnikai szakemberei is a prések digitalizálásán dolgoznak. 

A közelmúltban mutatták be a Flexline gyorsszorító rendszerének új sorozatát, amely előrejelző karbantartáshoz is használható és alkalmas az Industry 4.0 alkalmazásokkal történő együttműködésre.

 

 

A szorítóegység nemcsak teljesen automatikusan rögzíti a szerszámokat, hanem integrált érzékelőkkel valós időben méri a szorítóerőket a préshengeren és továbbítja az adatokat a gépvezérléshez. Ennek eredményeként a kezelő mindig ismeri a szerszám tényleges befogóerejét, lehetővé téve, hogy azonnal felismerje a szorítóelem és így a szerszám túlterhelését, valamint a szokatlan szakítóerők, a szerszámtörések vagy a kopás jeleit. A rendszer a feszültség-erő görbéjét szintén naplózza, amely megkönnyíti a hibaelemzést, ezáltal lehetővé téve szerviz esetén a gyors reagálást és problémamegoldást.

A moduláris kialakításnak és a lehetséges változatok nagy számának köszönhetően, ez a megoldás szinte minden sajtolómodellben és minden szerszámhoz használható…. >>Elolvasom a teljes cikket a Műszaki Magazin oldalán!

A Hilma-Roemheld szerszámcserélő termékekkel, egészíti ki a választékot, beleértve a szerszámcserélő kocsikat, a hidraulikus léceket, valamint a különféle tartókonzolokat, hogy minden felmerülő igénynek megfelelhessen. Ahhoz, hogy a legoptimálisabb megoldásokat mindenki megtalálhassa, a Hilma-Roemheld létrehozott egy több nyelven is elérhető applikációt, amelyen keresztül közvetlenül elérhetővé tette a szerszámrögzítő és cserélő rendszerekről rendelkezésre álló információkat. A felületen lehetőség van működésről szóló videók és felhasználási példák megtekintésére is.

 

>> Tovább a Hidraulikus rögzítőelemek termékoldalára!

>> Tovább a Szerszámrögzítő és cserélő rendszerek applikációjára!

 

Galéria (4 kép)

© A honlap tartalmának, vagy részleteinek felhasználása a GIMEX-HIDRAULIKA Kft. jóváhagyása nélkül nem engedélyezett.

X-Meditor Kft.