márc 30, 2020

A rugalmasság pontos méréssel párosulva tökéletes megoldást biztosít



Image

Az alkatrészgyártás fejlődésével és az autóipar átalakulásával elengedhetetlen, hogy a cégek alkalmazkodni tudjanak a váltózó igények kiszolgálására. A megrendelésekhez igazodó gyors reagáláshoz és a problémamentes gyártási folyamatokhoz fejlesztette ki két új termékét a Hainbuch. A centroteX S standardizált gyorscsere-rendszer kisméretű szerszámgépek befogói közötti gyors átállásra biztosítja rugalmas rendszerét. Az új TESTit erőmérő rendszer pedig egyszerűbb alkalmazás mellett, még több lehetőséget kínál a felhasználók számára.

 

CentroteX S - új standardizált gyorscsere-rendszer kis orsócsatlakozásokra

Az új centroteX S gyorscserélő rendszerének használatával tovább csökkenthető a befogó-készülékek csereideje, kisebb orsócsatlakozással rendelkező szerszámgépek esetében is. A kompakt kialakítás mellett még rövidebb idő alatt igazodhatunk a vevői igényekhez, amellyel teljes rugalmasság mellett használhatjuk különböző befogó eszközeinket esztergagépeken, megmunkáló-központokon, köszörűgépeken vagy akár egyedi célgépek esetén is.

 

 

A befogó-készülékek gyors cseréjével sok időt megtakaríthatunk, így a beruházás akár már fél év alatt megtérül. Nem beszélve a felszabadult munkaórák számáról, amely az adott év végére több 8 munkaórás műszakot megspórol a munkáltatók számára. Az egyszerű átszerelési folyamatoknak köszönhetően az átszerelések normalizálhatóak, ezáltal pontosan meghatározhatóak a mellékidők.

A befogó-készülékek gyors cseréjével sok időt megtakaríthatunk, így a beruházás akár már fél év alatt megtérül. Nem beszélve a felszabadult munkaórák számáról, amely az adott év végére több 8 munkaórás műszakot megspórol a munkáltatók számára. Az egyszerű átszerelési folyamatoknak köszönhetően az átszerelések normalizálhatóak, ezáltal pontosan meghatározhatóak a mellékidők.

A szorítóeszköz-csere kevesebb, mint egy perc alatt!

  • Csak egy radiális rögzítő-csavar használata szükséges.
  • Alkalmas A2-5, A2-6, ø140 és ø170 illesztéssel rendelkező géporsókhoz.
  • Pontosság ≤ 0,002 mm - beállítás nélkül.
  • Ergonomikus és egyszerű kezelés.
  • Érzéketlen a szennyeződésekre.

 

Az új moduláris TESTit szorítóerő-mérő eszköz

A szorító- és húzóerő rendszeres ellenőrzése elengedhetetlen a biztonságos, pontos és eredményes gyártási folyamatokhoz. A „elméleti befogó és húzó erőkkel” történő gyártás számos kockázattal járhat. A TESTit szorítóerő-mérő készülék nem csak méri, de rögzíti is a külső és belső szorítóerőt, valamint még a HSK tartók behúzó erejét is. Az archiváló szoftver segítségével dokumentálhatjuk az adott szerszámgépen lévő tokmányunk radiális szorítóerejét a hozzá tartózó henger-nyomásnál. Meghatározhatóak a centrifugális erőveszteségek adott fordulatszámon. Főleg pofás tokmányrendszereknél, ahol sok csúszó felület van és a kopás jelentősen befolyásolja a radiális szorítóerőnket, az egységgel gyorsan ellenőrizhető a tokmány aktuális állapota. Fel tudunk készülni esetleges karbantartásukra vagy cseréjükre. Gyorsan ellenőrizni tudjuk, megfelelően szereltünk fel egy megfogót az adott gépre. Amennyiben minden adat rendelkezésre áll, kevesebb beállítási időt igényelnek az esetleges gépek közötti átállások.

 

 

Összefoglalva mire tudjuk használni az új TESTit egységet:

  • állapotfelmérés és ellenőrzés (befogó, szerszámgép és készülékbefogón keresztüli),
  • pontos radiális erők (fordulat közben is) meghatározása, beállítása,
  • centrifugális erőveszteség pontos meghatározása,
  • szerelési műveletek (tokmány felszerelés) ellenőrzése,
  • archiváló szoftver segítségével dokumentációk készítésének lehetősége pontos adatokkal.

 

>> Elolvasom a teljes cikket a Műszaki Magazin oldalán!

>> Tovább a CentroteX termékoldalára!

>> Tovább a TESTit termékoldalára!

Galéria (4 kép)

© A honlap tartalmának, vagy részleteinek felhasználása a GIMEX-HIDRAULIKA Kft. jóváhagyása nélkül nem engedélyezett.

X-Meditor Kft.