okt 7, 2019

Szerszámcsere és szerszámrögzítés a HilmávalImage

Gazdaságos gyártás alacsony darabszám mellett is!

Drasztikusan csökkenthető megfelelő eszközök használatával a felszerszámozási idő, még a kis sorozatú gyártások esetén is. A nagy sorozatban gyártott, egységesített termékek hatékony gyártása is fokozható annak ellenére, hogy kevesebb szerszámcserét igényelnek. A német Hilma-Roemheld GmbH számos lehetőséget kínál a szerszámrögzítés- és csere területén.

Számtalan hidraulikus-, hidro-mechanikus, mágneses-, mechanikus, és már elektromechanikus működtetésű befogórendszer létezik, melyek a különböző cserélő elemekkel (görgős- és golyóslécekkel, konzolokkal, szállító kocsikkal) kombinálhatók. Alacsony darabszám mellett is lehetővé válik a gazdaságos gyártás, ráadásul a nagy szériás termékek gyártása is fokozható. Az elmúlt évek gyakorlata számos alkalommal bizonyította, hogy a folyamatos fejlesztés és kapacitásnövelés elengedhetetlen ahhoz, hogy a vállalkozások tarthassák a lépést versenytársaikkal. Az automatizált rendszerek előtérbe kerülése szükségessé teszi a szerszámok gyors és hatékony cseréjét.

 

Nézze meg a Hilma hidraulikus rögzítőelemeit működés közben!

 

Mire képes az, aki gyorsan tud szerszámot cserélni?

A rövidebb felszerszámozási idő megnöveli a gépek futásidejét és növeli a gyártás kapacitását. A megnövekedett termelési képesség újabb megrendelésekhez biztosít többlet erőforrást. Ezen felül csökkenthető a szükséges befogóeszközök száma, ezáltal egyszerűsítve kezelésüket.

A szerszámbefogó- és cserélőrendszerek a felszerszámozás automatizálását is ösztönözik, mivel a tevékenységek automatikus vezérlése lehetőséget ad a komplex gyártási folyamatba történő integrálásra.

A befogórendszerek további előnye a minőségben és a kezelésükben rejlik. A nagy erők mellett biztosítják a stabil szorítást, a tájolási- és befogási folyamat reprodukálhatóságát, valamint a rögzítési helyek optimális megválasztásával a gyártás pontosságát. Emellett a befogórendszerek csökkentik a formák és a szerszámok kopását.

A Hilma-Roemheld GmbH szakemberei átfogó és kipróbált szorító és a szerszámcserét meggyorsító további kiegészítő megoldásokkal állnak rendelkezésre az ipari sajtoló- és présgépeket használók számára. A Gimex-Hidraulika Kft., mint a gyártó magyarországi partnere, vállalja a műszaki tanácsadáson túl a szerszámbefogó rendszerek komplett kivitelezését és szervizelését.

 

Az optimális megoldási javaslatokért és a felhasználási példáért olvassa el szakcikkünket!

 

>> Elolvasom a teljes szakcikket a CNCMedia weboldalán!

>> Tovább a Szerszámcserét segítő eszközök termékoldalára!

 

Galéria (5 kép)

© A honlap tartalmának, vagy részleteinek felhasználása a GIMEX-HIDRAULIKA Kft. jóváhagyása nélkül nem engedélyezett.

X-Meditor Kft.