máj 27, 2019

Villámgyors tokmánycsere - Spóroljon időt, termeljen hatékonyabban



Image

A megmunkálás során fontos tényező a mellékidők folyamatos csökkentése – ezáltal fokozva a gép rendelkezésre állását. A német Hainbuch gyorscserélő rendszereinek használatával drasztikusan csökkenthető a befogó készülékek csereideje esztergagépeken, megmunkáló központokban, köszörűgépeken vagy akár egyedi szerszámgépek esetén.

 

Három termékcsoport alkotja a Hainbuch gyorscserélők családját: a centroteX, a capteX és a mandoteX típusok. Mindegyik rendszer illeszthető valamennyi szerszámgéphez. A csere mindössze 30 másodpercet vesz igénybe (capteX esetén), így a gép állásideje teljesen minimalizálható – ezáltal előbb tudjuk folytatni a termelést. Ez különösen nagy előnyt jelenthet kis- és közepes szériagyártó cégek esetén, ahol a gyakori átállások mellett a legkisebb időveszteség is nagy kiesést okozhat. A gyorscserélő rendszerek alkalmazásával egy teljesen rugalmas gyártás érhető el, korlátok nélkül, bármelyik gépünkre percek alatt felszerelhetjük befogó készülékeinket.  

 

A felgyorsított gyártási folyamatok szinte azonnal tudják követni a megrendeléseket, és kisebb darabszámok gyártása sem jár hosszú átállási időkkel. Típustól és beállítástól függően akár pár percre is redukálható a csereidőnk, az alkatrészek precíz kialakítása miatt a pontosság is garantált. Akár <0,002 mm ismétlési pontosság is elérhető, különösebb beállítás nélkül. A gyorscsere rendszereknek köszönhetően nem kell különösebb szakképzettség gépeink felszerszámozásához, az átállási idők pontosan meghatározhatóak. Az időkiesések csökkentése miatt éves szinten több munkaórát, műszakot is meg tudunk spórolni. Ezen időt további megrendelések beütemezésére, vagy a tervezett karbantartások megfelelő színvonalú végrehajtására is fordíthatjuk. 

 

>> Elolvasom a teljes cikket az Autopro.hu oldalán!

>> Tovább a Gyorscsere rendszerek oldalára!

Galéria (3 kép)

© A honlap tartalmának, vagy részleteinek felhasználása a GIMEX-HIDRAULIKA Kft. jóváhagyása nélkül nem engedélyezett.

X-Meditor Kft.