máj 8, 2019

Interjú a Linamar Hungary Zrt. PPM szerszámüzemének vezetőjével



Image

Nagy Józseffel a PPM Divizió Szerszámüzem vezetőjével beszélgettünk. Az interjúban fény derül arra, vajon mivel foglalkozhat egy szerszámüzem, és milyen közös projekteken dolgoznak együtt a Linamar és a Gimex munkatársai.

 

 „Ha semmi kedved nincs arra, hogy egy meglévő szerkezettel valamit csinálj, a legjobb úton vagy, hogy feltalálj valamit.”

 

Hogyan és mikor indult a Szerszámüzem jelenlegi tevékenysége?

Valahogy Harold Clark fenti mondásával kezdődött a mi útkeresésünk is, a hidraulikus készülékek világában még a 90’-es évek végén. Cégünk abban az időben állt át az autóipari alkatrészek nagy sorozatú gyártására, ami magával hozta a munkadarab megfogó készülékek generációs változását is. Egyszerű készülékek tervezésével és gyártásával indultunk, melyek egyszeres működésű hengerekből álltak, és egykörös kialakításúak voltak. Az akkori tudásunkkal ezt mertük bevállalni!

Milyen feladatokkal kereshetnek meg Titeket a partnerek jelenleg?

Idővel egyre bonyolultabb feladatokat kellett megoldanunk a készülékgyártás területen, melyeknek megvalósításához sikerült megnyernünk a Gimex-Hidraulika Kft támogatását. Így ma már bonyolult, több körös, levegős pozíció ellenőrzéssel felturbózott, rejtett csövezésű munkadarab befogó készülékek tervezése és gyártása napi rutinnak számít a 12 fős tervezői és 46 fős gyártói csoportunknak.

Ha már kooperáció. Milyen megoldást láthatunk majd a két cégtől a Mach-Tech-en?

A repertoárunkban ma is szerepelnek mechanikus, pneumatikus megfogó készülékek, hidraulikus működtetésű eszterga készülékek, hegesztő készülékek, speciális mérőkészülékek és célgépek. Ezek közül egy működő készüléket mutatunk be a Gimex standján a Mach-Tech kiállításon. A készüléket közös, Gimex- Linamar PPM Szerszámüzem koprodukcióban készítettük el.

>> Tovább a Szerviz oldalra!

© A honlap tartalmának, vagy részleteinek felhasználása a GIMEX-HIDRAULIKA Kft. jóváhagyása nélkül nem engedélyezett.

X-Meditor Kft.