okt 24, 2018

STARK.basic nullpont rendszer



Image

A sok feladathoz nehéz a megfelelő létszámú szakembereket hozzárendelni, így egyre lényegesebb az olyan eszközök használata, melyek egyszerű kezelhetőségük miatt időtakarékosak. A STARK.basic nullpont rendszerrel nincs időveszteség és nagyban megnő a gépek hatékonysága.

 

Idő- és helytakarékosság egyszerűen

A német ROEMHELD vállalat kiemelt figyelmet fordított a STARK.basic megalkotásánál az egyszerűségre, a helytakarékosságra és a könnyű kezelhetőségre. A rendszer használatával lehetővé válik a gyors és pontos munkadarabcsere az egyes készülék paletták között, jelentősen csökkentve ezzel a beállítási és állásidőket. A nullpont befogórendszerrel a gyártóberendezéseken akár még a betanulók is el tudják végezni a felszerelési munkákat. Ezzel csökkennek a felszerszámozási költségek. Nagyfokú rugalmasság jellemzi, mely a megmunkáló központok maximális kihasználtságát teszi lehetővé. A hagyományos T-hornyos rögzítéshez képest az átállást órák helyett csupán percekben lehet mérni. A rendszer a legtöbb, már meglévő munkadarab-rögzítő készülékbe is egyszerűen integrálható, a készüléklap aljába történő precíziós csapok beépítésével. Egyre elterjedtebb felhasználási módja a közvetlen munkadarab rögzítés is, ami 5 tengelyes megmunkálást tesz lehetővé és a pontosság elvesztése nélkül mozgatható a különböző operációkat végző megmunkáló gépek között. A cserék és átállások ismétlési pontossága kevesebb, mint 0,01 mm. A behúzó csapok pozicionálása átmérőn történik, amely precízebb és tartósabb, mint egy kúpos kivitel esetén. A munkadarab, vagy a készülék minden további nélkül akár ferde helyzetben is ki- és berakható, melynek jelentősége főleg akkor fontos, ha a paletta aszimmetrikus tömegeloszlással bír. A speciális rögzítő csap az illesztékből történő kiemelés során nem akad fenn, nem sérül meg, és nem deformálódik. Az  alacsony kiemelési magasság miatt egyszerűen kezelhető, ami az S méretosztálynál is mindössze 15 mm. A STARK.basic kompakt méretéhez nagy rögzítő erő társul, az S, M és L szériánál a behúzó erő 15-30-55kN, hidraulikus működtetés esetén.  Ez a rugóerő folyamatosan stabil és pontos rögzítést biztosít, így elnyeli a rezgéseket, ezáltal növelve a megmunkálandó felületek minőségét és a szerszámok élettartamát. A nullpont rendszer legkisebb méretei az X és Y széria, melyek beépíthetők a legkisebb helyekre is.

 

 

Egyszerű beépítés

A STARK.basic nullpont rendszer beépítése egyszerű, nem igényel komolyabb előmunkálatot, szinte csak furatokra van szükség hozzá. Tömítettségét nem befolyásolja az installációhoz szükséges fészek, mely annak köszönhető, hogy a működtetést végző dugattyú belső tömítéssel van ellátva.   

A  STARK.basic nullpont alkalmas egyszerűbb automatizált rendszerekhez, egyedi darabok gyártásához, illetve kis- és nagysorozatú termékgyártáshoz. Közvetlen munkadarab befogással pedig ötoldalú megmunkálást tesz lehetővé.

A karbantartást segíti az egyszerű cserélhetőség és a könnyű tisztíthatóság. Opcionálisan rendelhető levegős lefúvatás funkcióval. A precíziós fúvóka különösen hatékony tisztítást tesz lehetővé, csökkentve ezzel az erre fordított időt. A STARK-tól már megszokott kiváló minőségű rozsdamentes acél garantálja, az eszköz hosszabb élettartamát, kopásállóságát és kevesebb karbantartásigényét. 

 

Előnyök:

  • egyszerűen beépíthető,
  • helytakarékos,
  • alacsony kiemelési magasság,
  • nagy rögzítő erő, akár 55 kN,
  • egyszerű karbantartás,
  • rozsdamentes acél,
  • hidraulikus vagy pneumatikus működtetés.
     

 

Császár Tamás
műszaki tanácsadó

 

 

>> Tovább a nullpont rögzítő rendszerekhez!

>> Árakhoz és határidőkhöz kérje árajánlatunkat!

 

© A honlap tartalmának, vagy részleteinek felhasználása a GIMEX-HIDRAULIKA Kft. jóváhagyása nélkül nem engedélyezett.

X-Meditor Kft.